IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Chen

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Haziran 2019, 02:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yerel radyo nasıl kurulur - Frekans nasıl alınır




Yerel radyo nasıl kurulur - Frekans nasıl alınır




Karasal radyo yayını yapmak istiyorsanız ve bu işten ekmek yiyecekseniz, bu işi profesyonel olarak yapacaksanız öncelikle FM bandında bir frekans almanız gerek. Radyo istasyonu sahibi olmak için yeni bir radyo frekansı almak artık mümkün değil. 1995 yılında RTÜK artık frekans satışını durdurdu. Peki radyo sahibi olmak isteyenler yayınlarını nasıl mı yapacak. İşte cevabı bu yazıda. Yerel, bölgesel veya ulusal bir radyo yayını yapmak istiyorsanız yeni frekans alamayacaksak bunun yerine biz de daha önceden alınmış yerel, bölgesel veya ulusal bir FM frekansı alabiliriz. Tabi ki bunun için de para lazım.


Yeterli miktarda paranız varsa frekansı önceki kullanıcısından satın alabilirsiniz. Sonuçta frekansı olup da radyosu olmayan, radyosu olup da frekansı olmayan, amaçsız bir şekilde frekans işgal eden, sırf frekansını satmak için bekleyenler var. Bunlardan bir tanesini bulup alabilirsiniz. Frekans satın alma konusu tamamen maddi bir konu.Hangi çapta olursa olsun bir radyo her şeyden önce para kazanmak için açılır. “Bir radyo reklam yayınlamıyorsa, para kazanmıyorsa o radyo neden açık olur? Kime yayın yapar?” sorularını insan ister istemez soruyor. Bu tip radyolar sadece frekans kargaşası yapar. Bu tarz amaçsız radyolar umarız en kısa zamanda bu işi gerçek anlamda yapabilecek asıl sahiplerini bulur.

Radyo kurmak için hangi aletlere ihtiyaç duyulur

Radyo istasyonunu kurup radyo yayınını devam ettirebilmek için belli ekipmanlara ihtiyaç vardır. Radyo kuracak olanlar bu ekipmanları tedarik ederek radyoyu yayına hazır hale getirebilirler. Ayrıca radyolara ekipman tedarik eden firmalarla iletişime geçerek radyo yayını için satın alabilirsiniz. Firmaların çoğu cihazların kurulumunu da yapıyor. Radyo yayını için gerek duyulan temel ekipmanlar şunlar;
Verici
Anten
Link
Mikser
Mikrofon
Bilgisayar
Müzik arşivi
Stüdyo içi aletler vs…

Yukarıda saydığım aletleri bütçenize uygun olan fiyattan satın alabilirsiniz. Aslına bakarsanız radyo kurarken asıl yatırım ekipmana değil frekansa yapılıyor. Frekans fiyatları acayip yüksek. Gerek yerel, gerek bölgesel, gerekse ulusal radyolar değerlerinin çok üzerinde bir fiyata satılıyor.

Radyoların gider kalemleri


Radyo kurarken harcayacağınız para ve gider kalemleri kurmak istediğiniz radyo ile alakalı olarak değişir. Nasıl bir radyo istasyonu kurmak istiyorsanız ona göre harcama yapacaksınız çünkü. “Radyonun giderleri şu kadardır” diye standart bir şey söylemek mümkün değil. Kullanacağınız ekipmanın kalitesine göre harcamalarınız değişecektir. Örneğin; piyasada piyasada 50 liraya da mikrofon var 5 bin liraya da mikrofon var. 5 liraya da kulaklık var 1000 liraya da kulaklık var. Alınacak aletlerin fiyatı ve radyonun gider kalemleri radyonun olanaklarına bağlı.


Personel konusuna gelirsek; radyonuzda kendi bütçenize göre personel çalıştırabilirsiniz. 1000 liraya da personel bulabilirsiniz, 3 bin liraya da. Türkiye’de şöyle bir gerçek var: Herkes radyoda çalışmak istiyor. Hatta üstüne para vermek isteyenler var. Ha kalifiye bir elemanla çalışacaksanız bu noktada parayı çıkarıp vermeniz lazım. Burada da bir standart yok. Şu DJ şu kadar alıyor bu DJ bu kadar alıyor diye bir şey yok. Bu konu tamamen işverenle kişi ile alakalı bir konu.




Alinti

__________________
Al Beyin Kafana Sokarsın
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 13 Haziran 2019, 02:26   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yerel radyo nasıl kurulur - Frekans nasıl alınır




RADYO kurmak içiin ilk önce Devasa bir antene ihtiyacınız var daha sonra Yayın mixeri daha sonra ise mikrofon Hoperlör gibi yayın epmanlarına ihtiyacınız var bunların toplam fiyatı 122.000 den başlıyor firekansı ise [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] internet adresinden 1.000 e alabilirsiniz (BİLGİNİZE)


Eski fiyatlarla(2018 fiyatları)

__________________
Al Beyin Kafana Sokarsın
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
giderleri, kurulum, yerel radyo


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Pelerin nasıl alınır ? Nerden alınır ? Kaça alınır ? KarakıZ Knight Online 1 11 Şubat 2013 17:02
Gemi adamı Nasıl Olunur Ve Liman Cüzdanı Nasıl Alınır Liaaa Ödev ve Tezler 0 02 Kasım 2012 14:36
jQuery ile değer nasıl alınır ve nesneye nasıl eklenir? YazılımMimarı HTML/CSS/JavaScript 1 06 Temmuz 2012 09:48
Hava Aracı Nasıl Alınır / Nasıl Satılır Chelt SSS 0 21 Haziran 2012 16:10
Radyo player nasıl kurulur? stray89 PHP 3 19 Ekim 2008 20:20