IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
2Beğeni(ler)
  • 2 Post By AutomatiC

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Temmuz 2021, 01:20   #1
Çevrimdışı
~ TrendSohbet.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sohbette Hangi Anlatım Türü Kullanılır? - TrendSohbet.Com




Sohbette Hangi Anlatım Türü Kullanılır?

Hissedileni hissettirmek, anlaşılmayan konulara anlam kazandırmak veya sadece kişinin kendisini anlatma ihtiyacından doğan ve yakın zamana kadar çoğunlukla yapılması güç olmayan bir aktiviteydi sohbet.

Dünden edinilen deneyimleri kendi içimizde harmanlayıp çevremize saçabilmenin, yarına olan umutlar, hayaller için birer destek bulabilmenin ve asıl bugünde yaşadığının birer kanıtı olarak bir başkasıyla etkileşim kurabilmenin adıydı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...].

Gündelik dertlerden uzaklaşmak, kimi zaman bizim halimizden harap durumda olan kişiyle konuşup şükür sebebi olarak düşünmek kimi zaman ise yahu bu kadar derdi nasıl kaldıracağım dercesine etraftan yardım isteyebilmenin sessiz çığlıklarını duyurmaya çalışmaktır sohbet.

Kişi Neden Sohbet Etmekten Çekinir?

Taşın taşa çarparak dahi ses çıkarabildiği bu hayatta, insanların sessiz, kimsesiz olmaları veya kendilerini yalnızlık hissinin kollarına bırakmış olmaları ya sohbetin nasıl yapıldığını veya nasıl başlayacağının bilinmemesinden ya da sohbetin nasıl konuşulması gerektiğinin tam olarak kavranamamasından ileri gelmektedir.

Sohbette kullandığımız anlatım biçimi çoğunlukla karşımızdaki kişiye olan yakınlık bağımıza göre değişkenlik göstermektedir. Çoğu zaman, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] çerçevesinde yapılan konuşmalar veya yazışmalarda kişi günlük hayatında kullandığı dil yapısını kullanmaya daha eğilimli olması, bu dil yapısında kendisini daha iyi rahat ifade ettiğini düşünmesini sağlamaktadır.

Konuşma yapılan kişi ile yeni tanışılmış olması veya konuşmanın bir iş ilişkisi çerçevesinde olması sohbet içerinde kullanılacak kelimeleri, vurguları, tonlamaları yani günlük konuşma yapısının biraz daha dışına çıkılması, hitap biçimlerine dikkat edilmesi, karşıdaki kişide daha olumlu düşünceler oluşmasında etkili olacaktır.

Sohbet Sırasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Konuşma sırasında karşıdaki kişiyi veya kişileri gereksiz detaylarla sıkmak, konunun asıl temasının dışına çıkmak ve asıl önemli olan ise karşıdaki kişiyi dinlememek sohbette faydadan daha çok zarar getireceği, karşıdaki kişinin daha sonrasında sizinle kolay kolay sohbete katılmayacağı gibi bir olumsuzluğu da beraberinde getireceği unutulmamalıdır.

Sohbetlerde ağırlıklı olarak karmaşık ve derin anlatımlardan uzak, gündelik konuşmaya yakın fakat karşıdaki kişinin durumuna göre de belli başlı ayarların, değişikliklerin yapılması sohbetin kalitesini arttıracaktır.

Sohbetin, insan ilişkilerindeki yeri göz ardı edilemeyecek kadar büyük olması, kişinin sohbet ederken kendisini rahat hissettirecek dil yapısını kullanması hem kendisini ifade etmekte kolaylık ve rahatlık hem de karşıdaki kişini sohbetten sıkılmasının önüne geçilmesini sağlayacaktır.

Sohbetin hem toplumsal hem de bireysel önemi göz önüne alındığı zaman ister yeni tanışılmış ister işyerindeki bir personel, isterse de çok yakın bir dost olsun asıl hedefin anlatılmak ve hissettirebilmek istenilenin en uygun ve doğru bir biçimde aktarılması, kişinin kendisini rahat hissetmesi ile doğru orantılı olacaktır.

Sonuç olarak; [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sırasında kişinin kendisini iyi aktarabilmesi, karşı tarafın da verilen mesajları en iyi derecede anlaması hem kişinin kendini açık ve net bir şekilde ifade etmesine hem de sohbetin karşılıklı bir ilişki olduğunun farkında olunup[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] boyunca tek bir kişini konuşup diğerinin sadece dinlediği değil de karşılıklı konuşmaların yoğun olduğu diyalogların tercih edilmesi en doğru yol olacaktır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 03 Ağustos 2021, 08:08   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Sohbette Hangi Anlatım Türü Kullanılır? - TrendSohbet.Com




Emegine saglık abjm

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
chat, mynet sohbet, sohbet, trend sohbet, zurna sohbet


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hangi Burca Hangi Müzik Türü İyi Geliyor Elysian Burçlar, Fallar ve Kehanetler 1 02 Ağustos 2019 07:25
Köpeklerde Aşı Programı Nasıldır ? Hangi Haftalarda Yapılır! Hangi Aşılar Kullanılır? Sevda Evcil Hayvanlar 0 28 Ekim 2011 22:27
Sizce hangi ask Türü en güzeli? Süslü Aşk ve Sevgi Köşesi 12 09 Haziran 2010 21:29
Hangi çanta hangi kıyafetle kullanılır AngeLus Aksesuarlar 3 10 Kasım 2009 16:19
Hangi Çanta Hangi Kıyafetle Kullanılır Kralice Aksesuarlar 0 18 Kasım 2008 13:18