IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Ekim 2010, 15:14   #1
Çevrimdışı
Haylan kabağı reçeli (gaziantep)


-- Sponsor Baglantı --


8 kişilik
1 kg taze haylan kabağı
Yeterince su
Yarım limoun suyu
8-10 adet karanfil
1 su bardağı antepfıstığı
1 çorba kaşığı bal
Şerbeti için:
1 litre su
İki buçuk kg şeker

Kabakların tepelerini kesin. Gövdelerini[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ıyın. Su dolu bir kapta bekletin. Beyaz bir renk aldığında rendenin küçük tarafıyla rendeleyin. Üzerini örtecek kadar su ile birlikte pişirin. Yumuşaymca ocaktan indirin. Soğuk su ekleyin. Bir süre beklettikten sonra elinizde sıkarak, suyunu süzün. Sonra üzerine soğuk su ekleyin. Bu işlemi 3 kez tekrarlayın. Ayrı bir tencerede su ile şekeri kaynatın. Kabak rendesini ilave edin. Kısık ateşte çok hafif koyulaşana dek pişirin. Kıvamına geldiğinde yarım[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]un suyunu, ikiye ayrılmış antepfıstıklarını, balı ve karanfilleri ekleyin. Kavanozlara doldurun.
8 kişilik
1 kg taze haylan kabağı
Yeterince su
Yarım limoun suyu
8-10 adet karanfil
1 su bardağı antepfıstığı
1 çorba kaşığı bal
Şerbeti için:
1 litre su
İki buçuk kg şeker

Kabakların tepelerini kesin. Gövdelerini[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ıyın. Su dolu bir kapta bekletin. Beyaz bir renk aldığında rendenin küçük tarafıyla rendeleyin. Üzerini örtecek kadar su ile birlikte pişirin. Yumuşaymca ocaktan indirin. Soğuk su ekleyin. Bir süre beklettikten sonra elinizde sıkarak, suyunu süzün. Sonra üzerine soğuk su ekleyin. Bu işlemi 3 kez tekrarlayın. Ayrı bir tencerede su ile şekeri kaynatın. Kabak rendesini ilave edin. Kısık ateşte çok hafif koyulaşana dek pişirin. Kıvamına geldiğinde yarım[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]un suyunu, ikiye ayrılmış antepfıstıklarını, balı ve karanfilleri ekleyin. Kavanozlara doldurun.
__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
gaziantep, haylan, kabaği, kabağı, reçeli

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bal Kabağı Çorbası Lcia Çorbalar 0 27 Kasım 2014 19:11
Bal Kabağı Reçeli Seyra Reçel Tarifleri 0 13 Ekim 2014 22:40
Gaziantep gezilecek yerler ve Gaziantep tarihi yerleri Violent Güneydoğu Anadolu Bölgesi 0 02 Şubat 2014 13:45
Bal Kabağı Maskesi diShy Alternatif Tıp 0 06 Eylül 2012 17:17
Haylan kabağı dolması (gaziantep) Sır Yöresel Yemekler 0 26 Ekim 2010 16:27