25 Ekim 2010, 15:14 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Haylan kabağı reçeli (gaziantep) 8 kişilik 1 kg taze haylan kabağı Yeterince su Yarım limoun suyu 8-10 adet karanfil 1 su bardağı antepfıstığı 1 çorba kaşığı bal Şerbeti için: 1 litre su İki buçuk kg şeker Kabakların tepelerini kesin. Gövdelerini kaz[yın. Su dolu bir kapta bekletin. Beyaz bir renk aldığında rendenin küçük tarafıyla rendeleyin. Üzerini örtecek kadar su ile birlikte pişirin. Yumuşaymca ocaktan indirin. Soğuk su ekleyin. Bir süre beklettikten sonra elinizde sıkarak, suyunu süzün. Sonra üzerine soğuk su ekleyin. Bu işlemi 3 kez tekrarlayın. Ayrı bir tencerede su ile şekeri kaynatın. Kabak rendesini ilave edin. Kısık ateşte çok hafif koyulaşana dek pişirin. Kıvamına geldiğinde yarım limon[n suyunu, ikiye ayrılmış antepfıstıklarını, balı ve karanfilleri ekleyin. Kavanozlara doldurun.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! Konu PySSyCaT tarafından (05 Ocak 2021 Saat 11:45 ) değiştirilmiştir. | |
|
Etiketler |
gaziantep, haylan, kabaği, kabağı, reçeli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | Konuyu değerlendir |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Bal Kabağı Çorbası | Lcia | Çorbalar | 0 | 27 Kasım 2014 19:11 |
Bal Kabağı Reçeli | Seyra | Reçel Tarifleri | 0 | 13 Ekim 2014 22:40 |
Gaziantep gezilecek yerler ve Gaziantep tarihi yerleri | Violent | Güneydoğu Anadolu Bölgesi | 0 | 02 Şubat 2014 13:45 |
Bal Kabağı Maskesi | diShy | Sağlık Köşesi | 0 | 06 Eylül 2012 17:17 |
Haylan kabağı dolması (gaziantep) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 26 Ekim 2010 16:27 |