27 Mart 2012, 18:04 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Bademli Kayısı Reçeli Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeleri M1 su bardağı tuzsuz badem 1 kg kayısı 4 yemek kaşığı su 1 kg toz şeker Hazırlanışı Kolayca uygulanabilen reçel tarifleri arasında üst sıralarda. Bademleri sıcak suda 15-20 dakika bekletip süzdürün ve kabuklarını soyun. Yıkayıp kuruladığınız kayısıların çekirdeklerini çıkarıp iri doğrayın. Kayısıları, bademleri ve suyu bir tencereye alın. 4 yemek kaşığı toz şekeri ilave edin. Yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kenarlardan kaynamaya başlayınca 2 dakika daha kaynatın. Kalan şekeri ilave edip karıştırarak pişirmeye devam edin. Kaynamaya başlayınca 3 dakika kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Ilınınca kavanoza aktarıp soğuduktan sonra kapağını kapatın. | |
|
Etiketler |
bademli, kayısı, reçeli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Mürver Çiçeği Reçeli | N999 | Reçel Tarifleri | 0 | 27 Mart 2012 18:01 |
İncir Reçeli | PauL | | PauL | Sinema Dünyası | 6 | 28 Eylül 2011 15:27 |
Patlıcan reçeli (antalya) | Sır | Reçel Tarifleri | 3 | 23 Ekim 2010 16:49 |
Domates receli (artvin) | Sır | Reçel Tarifleri | 0 | 21 Ekim 2010 13:10 |
Kayısı sosu eşliğinde bademli kek | YapraK | Kek Tarifleri | 0 | 26 Eylül 2009 18:29 |