Zambak Reçeli [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeleri 2 su bardağı tohumları çıkartılmış zambak 2 yemek kaşığı toz şeker 4 su bardağı şeker 3 su bardağı su Yarım limonun suyu Hazırlanışı Zambakların ortalarındaki yeşil kök kısımlarını çıkarın. Yaprakları ikiye bölerek küçültün. Sarı tohumlu kısımları ve yaprakları ezmeden sudan geçirip derin bir kaba alın. Üzerlerine 2 yemek kaşığı toz şeker serpin. Üzerini örterek iki gün bekletin Şeker ve 2 su bardağı suyu tencerede 10 dakika kadar kaynatıp kalan 1 bardak suyu da ilave edin. Şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Şekerde beklettiğiniz zambakları ve yarım limonun suyunu ilave edip reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Ocaktan alıp sıcakken kavanozlara aktarın. Ağzını sıkıca kapatıp soğuyuncaya kadar ters çevirerek bekletin. Servise hazır hale getirin. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:47. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net