Ayva Reçeli MALZEMELER 1.5 kg ayva 5 su bardağı su 1.5 kg toz şeker 2 çorba kaşığı limon suyu HAZIRLANIŞI Ayvaların kabuklarını soyup, kalın delikli bir rendeyle çekirdek yatakları bozulmayacak şekilde rendeleyin. Ayvaları suya koyup, 5 -6 dakika kadar haşlayın. Sonra toz şekeri katın ve karıştırarak eritin. Şeker eridikten sonra, orta ateşte koyulaşıncaya dek kaynatın .Reçel kıvamını bulduğunda, iki çorba kaşığı limon suyunu katıp, biraz karıştırın. Bir taşım kaynatıldıktan sonra tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın. Sonra kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin. |
Cevap: Ayva Reçeli Ayva Reçeli [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler3 tane ayva 4 çay bardağı şeker 2 çay bardağı su 3 tane karanfil 1 çay bardağı ceviz Limon Hazırlanışı Önce ayvaları yıkayın ve kabuğunu soyun. Küp küp doğrayıp tencereye koyun. Üzerine 2 fincan su ekleyip pişirin. Ayvalar pişince, üzerine toz şeker ve karanfili ilave edin ve pişirmeye devam edin. Kıvamı olunca içine limon ve cevizleri de ekleyin. Birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:54. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net