Karpuz Reçeli Malzemeler 6 kg karpuzun kabuğu 2kg toz şeker 1 fincan ıslamak için sönmüş kireç 1 fincan limon suyu,üzerini örtecek kadar su 1 tatlı kaşığı karanfil,kırmızı şeker boyası [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]... Karpuz Reçeli Tarifi Karpuz kabuğunun dış yeşil kabuğu soyulur.iç taraftaki kırmızılıklar kazınır. kare şeklinde kesilir.1 fincan sönmüş kireç sulandırılıp,karpuz kabukları yslatılıp 1 saat bekletilir.sonra kireçli sudan çıkartilip bol suyla yıkanyp,şekeri üzerine döküp,üzerini örtecek kadar su ilave edilerek 1 saat orta ateşte pişirin.sonra bir kahve kaşığı şekerci boyası ve limon suyunu karanfili ekleyin.10 dak daha kaynatın.Afiyet olsun… |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:27. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net