IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Reçel Tarifleri (https://www.ircforumlari.net/recel-tarifleri/)
-   -   Patlıcan-Biber Reçeli (https://www.ircforumlari.net/recel-tarifleri/531223-patlican-biber-receli.html)

Violent 18 Mayıs 2013 23:21

Patlıcan-Biber Reçeli
 
Patlıcan-Biber Reçeli Tarifi



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Malzemeler


  • 150 gram acı biber
    350 gram kırmızı tatlı biber
    650 gram mini patlıcan
    1 çay kaşığı karbonat
    6 su bardağı tozşeker
    2 su bardağı su
    1 tatlı kaşığı limon tuzu (toz halinde olan)
    1 çay kaşığı tereyağı


Patlıcan-Biber Reçeli Yapılışı


ÖNCELIKLE biberleri ve patlıcanları yıkayın. Kırmızı biberlerin tepesini keserek, tohum kısımlarını çıkarın. Bir tencereye, su ve bir çay kaşığı karbonat ekleyerek, su kaynadığı zaman tüm sebzeleri içine atın. Tam 8-10 dakika kadar haşlayın. Süzgece alarak soğuk sudan geçirin ve süzün. Soğuduğu zaman buzlukta tam 30 dakika tutarak şoklama yapın. Sebzeler buzlukta iken şerbeti hazırlayın. 6 su bardağı tozşekere, 2 su bardağı su ilave edin. Ocağın üstüne alın. Kaynamaya başladıktan sonra, şerbeti 8-10 dakika, biraz kıvam alana kadar kaynatın. Ardından buzluktan çıkardığınız sebzeleri ilave edin. 1 çay kaşığı tereyağı ekleyin. 30 dakika hep beraber kaynatın. 1 tatlı kaşığı kadar limon tuzunu ekleyin. 8-10 dakika kadar daha kaynatın. Reçelden bir kaşık alıp tabağa dökün. Eğer yayılmıyorsa, reçel olmuş demektir. Soğuduğu zaman kavanozlara doldurun.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:04.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net