IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Mayıs 2013, 17:43   #1
Çevrimdışı
Damla Sakızlı Bademli Reçeli


-- Sponsor Baglantı --


Damla Sakızlı Bademli Reçeli tarifi



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
200 g (1,5 su bardağı) badem
800 g kırmızı elma
100 ml (1 çay bardağı) su
1 kg toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Reçelyap
1 poşet Dr. Oetker Damla Sakızlı Şekerli Vanilin

Hazırlanışı:
Bademleri sıcak suda 20 dakika bekletip suyunu süzün. Kabuklarını soyun ve bıçak yardımı ile ortadan ikiye kesin.

Elmaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Bademleri, elmaları ve 1 çay bardağı suyu tencereye alın.

Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine poşetini boşaltın ve iyice karıştırın. Bu karışımı da tencereye döküp yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında 2 dakika daha kaynatın. Sonra kalan şekeri ekleyin, karıştırarak pişirmeye devam edin. Tencerenin her yerinde kaynama başladığında ateşi kısın, şekerli vanilini ilave edin ve 3 dakika daha kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp arada karıştırarak 10-15 dakika soğutun. Metal kapaklı kavanozlara doldurun ve ters çevirin. Meyvelerin eşit dağılımı için, soğuyuncaya kadar, kavanozları yarım saat ara ile alt üst çevirin.






Damla Sakızlı Bademli Reçeli tarifi



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
200 g (1,5 su bardağı) badem
800 g kırmızı elma
100 ml (1 çay bardağı) su
1 kg toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Reçelyap
1 poşet Dr. Oetker Damla Sakızlı Şekerli Vanilin

Hazırlanışı:
Bademleri sıcak suda 20 dakika bekletip suyunu süzün. Kabuklarını soyun ve bıçak yardımı ile ortadan ikiye kesin.

Elmaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Bademleri, elmaları ve 1 çay bardağı suyu tencereye alın.

Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine poşetini boşaltın ve iyice karıştırın. Bu karışımı da tencereye döküp yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında 2 dakika daha kaynatın. Sonra kalan şekeri ekleyin, karıştırarak pişirmeye devam edin. Tencerenin her yerinde kaynama başladığında ateşi kısın, şekerli vanilini ilave edin ve 3 dakika daha kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp arada karıştırarak 10-15 dakika soğutun. Metal kapaklı kavanozlara doldurun ve ters çevirin. Meyvelerin eşit dağılımı için, soğuyuncaya kadar, kavanozları yarım saat ara ile alt üst çevirin.






  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
bademli, damla, reçeli, sakızlı

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yoğurtlu Damla Sakızlı Diyet Cheesecake Zen Diyet Tarifleri 0 19 Kasım 2012 14:27
Damla Sakızlı Çikolatalı Kek N999 Kek Tarifleri 1 08 Haziran 2012 23:28
Damla Sakızlı Düğüm Kurabiyeler N999 Pastalar 0 06 Mayıs 2012 05:55
Muzlu Damla Sakızlı Güllaç YapraK Tatlılar 0 27 Aralık 2009 17:12