Elmalı Erik Reçeli Elmalı Erik Reçeli [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler: 500 g ince dilimlenmiş italyan eriği 500 ml elma suyu (katı meyve sıkacağında sıkılmış) 1 yemek kaşığı limon suyu 1 poşet Dr. Oetker Reçelyap 1 kg toz şeker Hazırlanışı: Erikleri, elma suyunu ve limon suyunu bir tencereye koyun. Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine poşeti boşaltın ve iyice karıştırın. Bu karışımı meyvelerin üzerine dökün, yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Kaynama başladığında 2 dakika kaynatın ve kalan şekeri ekleyin. Karıştırmaya devam ederek tencerenin her yerinde kaynama başladığında ateşi kısın ve 3 dakika daha kaynatın. Süre sonunda tencereyi ocaktan alın ve arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun. Metal kapaklı kavanozlara doldurun. Ağızlarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin. Meyvelerin düzgün dağılımı için, soğuyuncaya kadar, kavanozları yarım saat ara ile alt üst çevirin. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:13. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net