IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Mayıs 2013, 17:56   #1
Çevrimdışı
Elmalı Kayısı Reçeli


-- Sponsor Baglantı --


Elmalı Kayısı Reçeli



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Malzemeler:
500 g çekirdeği ayıklanmış kayısı
500 g kabuğu ve çekirdeği ayıklanmış elma
1 çay bardağı su
1 poşet Dr. Oetker Reçelyap
1 kg toz şeker

Hazırlanışı:
Elma ve kayısıları küçük küpler şeklinde doğrayın ve bir tencereye koyun. Üzerine suyu ekleyin. Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine poşeti ekleyin ve iyice karıştırın. Bu karışımı da meyvelere ilave edip yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Kaynama başladığında 2 dakika kaynatın ve kalan şekeri ekleyin. Karıştırmaya devam ederek tencerenin her yerinde kaynama başladığında ateşi kısın ve 3 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun. Metal kapaklı kavanozlara doldurun. Ağızlarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin. Meyvelerin eşit dağılımı için tamamen soğuyuncaya kadar (30-40 dakika ara ile) kavanozların ters-yüz çevirme işlemini tekrarlayın.

Not: Resimdeki görüntüyü elde etmek için, meyvelere 2 adet kırmızı elmanın çok ince ve küçük şeritler şeklinde doğranmış kabuğunu ilave edin.

Elmalı Kayısı Reçeli



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Malzemeler:
500 g çekirdeği ayıklanmış kayısı
500 g kabuğu ve çekirdeği ayıklanmış elma
1 çay bardağı su
1 poşet Dr. Oetker Reçelyap
1 kg toz şeker

Hazırlanışı:
Elma ve kayısıları küçük küpler şeklinde doğrayın ve bir tencereye koyun. Üzerine suyu ekleyin. Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine poşeti ekleyin ve iyice karıştırın. Bu karışımı da meyvelere ilave edip yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Kaynama başladığında 2 dakika kaynatın ve kalan şekeri ekleyin. Karıştırmaya devam ederek tencerenin her yerinde kaynama başladığında ateşi kısın ve 3 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun. Metal kapaklı kavanozlara doldurun. Ağızlarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin. Meyvelerin eşit dağılımı için tamamen soğuyuncaya kadar (30-40 dakika ara ile) kavanozların ters-yüz çevirme işlemini tekrarlayın.

Not: Resimdeki görüntüyü elde etmek için, meyvelere 2 adet kırmızı elmanın çok ince ve küçük şeritler şeklinde doğranmış kabuğunu ilave edin.

  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
elmalı, kayısı, reçeli

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Elmalı Erik Reçeli Violent Reçel Tarifleri 0 19 Mayıs 2013 17:55
Kayısı Reçeli Zen Reçel Tarifleri 1 18 Mayıs 2013 23:32
Kayısı Marmelatı Zen Yemek Tarifleri 0 03 Kasım 2012 19:45
Bademli Kayısı Reçeli N999 Reçel Tarifleri 0 27 Mart 2012 18:04
Şeftali ve kayısı :) Luthien Fıkra 2 21 Kasım 2011 08:36