IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Mayıs 2013, 18:13   #1
Çevrimdışı
Portakal, Armut ve Erik Marmelatı Ördek (Belçika Mutfağından)


-- Sponsor Baglantı --


Portakal, Armut ve Erik Marmelatı Ördek (Belçika Mutfağından)





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler


  • 1 adet ördek göğsü
    2 tatlı kaşığı tereyağı
    1 çay bardağı Mandarine
    Napoleon likörü
    1 su bardağı portakal suyu
    2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
    1 tatlı kaşığı domates püresi
    4 çorba kaşığı etsuyu
    Tuz, karabiber
    1 adet orta boy armut
    1 şişe Belçika birası
    1 çorba kaşığı esmer şeker
    1 çorba kaşığı erik marmeladı


Portakal, Armut ve Erik Marmelatı Ördek (Belçika Mutfağından) Yapılışı


1 tatlı kaşığı tereyağını tavada eritip, ördek göğsünü ekleyin. Yaklaşık 20 dakika arada bir çevirerek, kızartın. Eti tavadan çıkarıp, hafifçe yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20 dakika pişirin. Ördek göğsünü kızarttığınız tavaya likörü, portakal suyunu, üzüm sirkesini ve domates püresini alarak, 5 dakika yüksek ateşte pişirin. Ateşi kısarak, sos iyice koyulaşana dek pişirmeye devam edin. Etsuyu, tuz, karabiber ve 1 tatlı kaşığı tereyağını ilave edin. Tavayı ateşin üzerinden indirerek, bir kenarda bekletin. Armutun sapı üzerinde kalacak şekilde kabuğunu soyun. Alt kısmından, keskin bir bıçak yardımıyla dikkatlice keserek, çekirdekli kısmını temizleyin. Küçük bir tencereye yerleştirip, bira ve esmer şekerle 2-3 dakika kadar, önce yüksek sonra kısık ateşte pişirin. Ateşin üzerinden indirip, ılındıktan sonra içine erik marmeladını doldurun. Önceden pişirdiğiniz ördeği servis tabağının ortasına dilimleyerek, dizin. Üzerine hazırladığınız sostan dökün. Armudu tabağın bir kenarına yerleştirin. Dilerseniz zarı çıkarılmış portakal dilimleri ile süsleyerek, servis yapın.
Portakal, Armut ve Erik Marmelatı Ördek (Belçika Mutfağından)





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler


  • 1 adet ördek göğsü
    2 tatlı kaşığı tereyağı
    1 çay bardağı Mandarine
    Napoleon likörü
    1 su bardağı portakal suyu
    2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
    1 tatlı kaşığı domates püresi
    4 çorba kaşığı etsuyu
    Tuz, karabiber
    1 adet orta boy armut
    1 şişe Belçika birası
    1 çorba kaşığı esmer şeker
    1 çorba kaşığı erik marmeladı


Portakal, Armut ve Erik Marmelatı Ördek (Belçika Mutfağından) Yapılışı


1 tatlı kaşığı tereyağını tavada eritip, ördek göğsünü ekleyin. Yaklaşık 20 dakika arada bir çevirerek, kızartın. Eti tavadan çıkarıp, hafifçe yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20 dakika pişirin. Ördek göğsünü kızarttığınız tavaya likörü, portakal suyunu, üzüm sirkesini ve domates püresini alarak, 5 dakika yüksek ateşte pişirin. Ateşi kısarak, sos iyice koyulaşana dek pişirmeye devam edin. Etsuyu, tuz, karabiber ve 1 tatlı kaşığı tereyağını ilave edin. Tavayı ateşin üzerinden indirerek, bir kenarda bekletin. Armutun sapı üzerinde kalacak şekilde kabuğunu soyun. Alt kısmından, keskin bir bıçak yardımıyla dikkatlice keserek, çekirdekli kısmını temizleyin. Küçük bir tencereye yerleştirip, bira ve esmer şekerle 2-3 dakika kadar, önce yüksek sonra kısık ateşte pişirin. Ateşin üzerinden indirip, ılındıktan sonra içine erik marmeladını doldurun. Önceden pişirdiğiniz ördeği servis tabağının ortasına dilimleyerek, dizin. Üzerine hazırladığınız sostan dökün. Armudu tabağın bir kenarına yerleştirin. Dilerseniz zarı çıkarılmış portakal dilimleri ile süsleyerek, servis yapın.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
belcika

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Erik Marmelatı Zen Reçel Tarifleri 1 19 Mayıs 2013 18:10
Armut Marmelatı Zen Reçel Tarifleri 0 03 Kasım 2012 19:48
Hareketli Ördek Resimleri, Ördek Gifleri.. Sevda Avatar ve Smiley 1 29 Eylül 2012 21:34
Aşk Mutfağından Yalnızlık Tarifleri.. Sue Aşk ve Sevgi Köşesi 0 08 Temmuz 2012 20:01
Belçika ve Belçika Coğrafyası Ezgi Genel Coğrafya 0 27 Haziran 2012 21:06