IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Ağustos 2013, 01:13   #1
Estela
Guest
Estela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Greyfurt Reçeli Tarif


-- Sponsor Baglantı --


GREYFURT MARMELATI

1 kg greyfrut
350 gr limon
2-2,5 litre (10-12 su bardağı) su
3 kg (12 su bardağı) toz şeker

Greyfrutları ve limonları yıkayıp ortadan keserek sularını sıkınız. Meyve suyunu ve meyveleri ayrı ayrı kaplara alınız.
Kesme tahtasında greyfrut ve limonları kabuklarını soymadan kabaca kıydıktan sonra, temiz bir tülbente sarıp bir tencereye koyunuz. 2 litre suyu ve meyve suyunu da ekledikten sonra, tencereyi harlı ateşe oturtup kaynatınız. Ateşin altını kısıp 2 saat, kabuklar yumuşayıncaya kadar yavaş yavaş pişiriniz.
Kıyılmış meyvelerin bulunduğu tülbenti tencerenin kenarında tahta kaşığın tersiyle bastıran mümkün olduğu kadar sıkınız. Torbada kalan posaları atınız. Şekeri ekleyip, eriyene kadar karıştırınız.
Ateşin altını açıp 20 dakika kadar kaynatınız. Marmeladın tutma noktasına gelip gelmediğini anlamak için, tencereyi ateşten aldıktan sonra, soğuk bir tabağa 1 kaşık marmelat koyunuz. Tutmuşsa parmağınızla bastırdığınızda büzülüp kalacaktır. Bu kıvama gelmemişse birkaç dakikada bir kontrol ederek bir süre daha kaynatınız.
Tencereyi ateşten aldıktan sonra üstünde biriken köpükleri kepçeyle toplayarak 5 dakika dinlendiriniz.
Marmeladı temiz, kuru ve ılık kavanozlara, üstte 1,5 cm boşluk bırakarak doldurunuz.
Her kavanozun üstüne ağzı büyüklüğünde kesilmiş bir yağlı kağıt yuvarlağı yerleştiriniz.
Kavanozların ağızlarının kenarlarını ve dışlarını ılık, nemli bir bezle silerek yapış yapış olmalarını enleyiniz. Kapaklarını sıkıca kapayınız.
Kavanozların üstünü etiketleyip, soğuduktan sonra, serin kuru bir yerde saklayınız.

Not: Greyfrut marmeladı lezzetli, soluk renkli ve hoş kokuludur. Hazırlanmasında kullanılacak greyfrutların çok ekşi ve çok ince kabuklu olması gerekir. Burada verilen şeker ölçüsü normal tatlılıkta marmelat içindir; marmeladınızı daha ekşi isterseniz şekeri dörtte bir oranında, hattâ yarı yarıya azaltabilirsiniz.
GREYFURT MARMELATI

1 kg greyfrut
350 gr limon
2-2,5 litre (10-12 su bardağı) su
3 kg (12 su bardağı) toz şeker

Greyfrutları ve limonları yıkayıp ortadan keserek sularını sıkınız. Meyve suyunu ve meyveleri ayrı ayrı kaplara alınız.
Kesme tahtasında greyfrut ve limonları kabuklarını soymadan kabaca kıydıktan sonra, temiz bir tülbente sarıp bir tencereye koyunuz. 2 litre suyu ve meyve suyunu da ekledikten sonra, tencereyi harlı ateşe oturtup kaynatınız. Ateşin altını kısıp 2 saat, kabuklar yumuşayıncaya kadar yavaş yavaş pişiriniz.
Kıyılmış meyvelerin bulunduğu tülbenti tencerenin kenarında tahta kaşığın tersiyle bastıran mümkün olduğu kadar sıkınız. Torbada kalan posaları atınız. Şekeri ekleyip, eriyene kadar karıştırınız.
Ateşin altını açıp 20 dakika kadar kaynatınız. Marmeladın tutma noktasına gelip gelmediğini anlamak için, tencereyi ateşten aldıktan sonra, soğuk bir tabağa 1 kaşık marmelat koyunuz. Tutmuşsa parmağınızla bastırdığınızda büzülüp kalacaktır. Bu kıvama gelmemişse birkaç dakikada bir kontrol ederek bir süre daha kaynatınız.
Tencereyi ateşten aldıktan sonra üstünde biriken köpükleri kepçeyle toplayarak 5 dakika dinlendiriniz.
Marmeladı temiz, kuru ve ılık kavanozlara, üstte 1,5 cm boşluk bırakarak doldurunuz.
Her kavanozun üstüne ağzı büyüklüğünde kesilmiş bir yağlı kağıt yuvarlağı yerleştiriniz.
Kavanozların ağızlarının kenarlarını ve dışlarını ılık, nemli bir bezle silerek yapış yapış olmalarını enleyiniz. Kapaklarını sıkıca kapayınız.
Kavanozların üstünü etiketleyip, soğuduktan sonra, serin kuru bir yerde saklayınız.

Not: Greyfrut marmeladı lezzetli, soluk renkli ve hoş kokuludur. Hazırlanmasında kullanılacak greyfrutların çok ekşi ve çok ince kabuklu olması gerekir. Burada verilen şeker ölçüsü normal tatlılıkta marmelat içindir; marmeladınızı daha ekşi isterseniz şekeri dörtte bir oranında, hattâ yarı yarıya azaltabilirsiniz.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
greyfurt, reçeli, tarif

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Greyfurt nelere iyi gelir? Dilara Kadın Sağlığı 2 14 Mart 2013 14:25
Greyfurt Suyu Kürü Afrodit Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 04 Ocak 2013 19:01
Greyfurt Reçeli Zen Reçel Tarifleri 0 03 Kasım 2012 19:45
Greyfurt Mistral Zen İçkiler İçecekler 2 07 Şubat 2012 16:35
Greyfurt - Greyfurt Nedir - Greyfurt Yetiştiriciliği YapraK Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri 0 14 Mart 2010 18:22