Kuru İncir reçeli yapımı Malzemeler 350 gram kuru incir 1 kilo toz şeker 2,5 su bardağı su 5-6 adet karanfil 1/4 limon suyu Kuru İncir Reçeli Hazırlanışı Öncelikle derin bir tencerede tozşekeri ve suyu karıştırarak kaynatın.Şerbet koyulaşmaya başlayınca 4'e bölünmüş kuru incirleri ve karanfilleri ilave edin.Ağır ateşte meyveleri,yumuşayana dek arasıra karıştırarak ve üzerinde oluşan beyaz köpükleri delikli kepçe ile sık sık alarak 35-40 dakika pişirin. Reçeli kıvamını bulunca limon suyu ekleyip 5 dakika daha kaynatın.Soğuduktan sonra cam kavonoza doldurup serin bir yerde saklayın. Alıntı |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:14. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net