Kırmızı Meyve Reçeli [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler Yarım kg vişne Yarım kg çilek Yarım kg böğürtlen 200 gram yaban mersini Dört buçuk su bardağı tozşeker 1 adet limonun suyu Kırmızı Meyve Reçeli Yapılışı VİŞNELERİN çekirdeklerini çıkarıp bir tencereye alın. Üzerine 1 su bardağı tozşeker ekleyin. Çilekleri temizleyip vişnenin üzerine yayın. 1 su bardağı tozşeker gezdirin. Böğürtleni ve yaban mersinini yıkayıp süzdükten sonra tencereye alın. Üzerine kalan şekeri gezdirin ve kapağını kapatın. Bu şekilde bir gece buzdolabında bekletin. Daha sonra ocağa oturtun. Kısık ateşte, arada bir tencereyi sallayarak reçeli karıştırın ve üzerinde biriken köpükleri alıp, 1 saat pişirin. Limon suyunu ilave edin. Birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın. Soğuduktan sonra temiz ve kuru kavanozlara aktarın. Serin ve güneş almayan bir yerde saklayın. (sofra) |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:33. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net