![]() |
Mandalina Reçeli Yapımı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] MALZEMELER 8 adet orta boy mandalina 2 su bardağı şeker 2 su bardağı su yarım limon suyu Küçük bir parça tarçın MANDALİNA REÇELİNİN YAPILIŞI Mandalinaları soyup beyaz ipliklerini ayıklayın. Su ve şekeri bir tencereye koyup kaynamaya bırakın Şurup koyulaşmaya başlayınca dilimlediğiniz mandalinaları içine atın. Arada bir hafifçe karıştırarak pişirmeye devam edin. İndirmeden 10 dakika önce limonu sıkın Suyu kıvam alıp,iri gözler halinde baloncuklar olunca ocaktan indirin. Ben indirmeden hemen önce içine bir parça tarçın atıp sadece 30 saniye beklettim.Sakın çok bekletmeyin tadı ağır olabilir. Sıcakken kavanoza koyup,soğuyunca ağzını kapatın… CAHİDE Not: Mandalina kabuklarını atmayıp reçel yapabilirsiniz. Kurabiye hamuruna,keklere vs ekleyebilirsiniz. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:44. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk