- -
Hünnap Reçeli
(
https://www.ircforumlari.net/recel-tarifleri/673853-hunnap-receli.html)
Hünnap Reçeli Malzemeler: - 300 gr hünnap meyvesi (18-20 adet)
- 2 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yapılışı:
- Hünnap meyvelerini yıkayın (isterseniz kabuklarını soyun) ve küçük küçük doğrayın.
- Doğradığınız meyveleri reçeli kaynatacağınız tencereye alın ve üzerine toz şekeri dökerek sulanmasını bekleyin. (en az 5 saat ya da 1 gece)
- Sulanan meyvelerin üzerine suyu ekleyerek ort ateşte kıvamı koyulaşıncayakadar karıştırarak kaynatın. Ocaktan almadan 2-3 dakika önce limonu sıkın.
- Reçel istediğiniz kıvama gelince ocaktan alın. Sıcakken kavanozlara dökün, soğuyunca kapağını sıkıca kapatın.
|
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:56. | |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net