IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Nisan 2015, 23:29   #1
Çevrimdışı
Portakallı Elma-Armut Marmeladı Tarifi


-- Sponsor Baglantı --


Portakallı Elma-Armut Marmeladı Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
1 kg golden elma
2 kg akça armut
10 çorba kaşığı su
3 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
Beş buçuk su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı karanfil
2 adet çubuk tarçın
4 çorba kaşığı limon suyu

Portakallı Elma-Armut Marmeladı Yapılışı
ELMALARIN kabuklarını soyup, çekirdek yataklarını çıkarın ve bir tencereye alın. Armutların da saplarını kesip çekirdek yataklarını çıkarın ve elmaların üzerine ekleyin. Tencereye suyu katın ve kapağını kapın. Kısık ateşte, dibinin tutmaması için arada bir karıştırarak meyveler yumuşayana dek pişirin. Ilındıktan sonra karışımı blenderden geçirip, yeniden tencereye alın. Üzerine rendelenmiş portakal kabuğu, tozşeker, karanfil ve tarçın ilave edin. Kısık ateşte arada bir dibi tutmasın diye karıştırarak 45 dakika pişirin. Limon suyunu ilave edin. Birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın. Çubuk tarçınları içinden alın. Soğuyunca temiz ve kuru kavanozlara aktarın. Serin ve güneş almayan bir yerde saklayın
Portakallı Elma-Armut Marmeladı Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
1 kg golden elma
2 kg akça armut
10 çorba kaşığı su
3 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
Beş buçuk su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı karanfil
2 adet çubuk tarçın
4 çorba kaşığı limon suyu

Portakallı Elma-Armut Marmeladı Yapılışı
ELMALARIN kabuklarını soyup, çekirdek yataklarını çıkarın ve bir tencereye alın. Armutların da saplarını kesip çekirdek yataklarını çıkarın ve elmaların üzerine ekleyin. Tencereye suyu katın ve kapağını kapın. Kısık ateşte, dibinin tutmaması için arada bir karıştırarak meyveler yumuşayana dek pişirin. Ilındıktan sonra karışımı blenderden geçirip, yeniden tencereye alın. Üzerine rendelenmiş portakal kabuğu, tozşeker, karanfil ve tarçın ilave edin. Kısık ateşte arada bir dibi tutmasın diye karıştırarak 45 dakika pişirin. Limon suyunu ilave edin. Birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın. Çubuk tarçınları içinden alın. Soğuyunca temiz ve kuru kavanozlara aktarın. Serin ve güneş almayan bir yerde saklayın
__________________
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
elmaarmut, marmeladı, portakallı, tarifi

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kızılcık Ve Kırmızı Erik Marmeladı Tarifi Flora Reçel Tarifleri 0 17 Nisan 2015 23:27
Bombaları elma armut gibi taşıdık MasteR06 Haber Arşivi 0 25 Mart 2014 16:42
Bademli Ve Kayısılı Şeftali Marmeladı Tarifi Estela Reçel Tarifleri 0 11 Ağustos 2013 01:08
Karışık Erik Marmeladı Tarifi Estela Reçel Tarifleri 0 11 Ağustos 2013 01:06
Elma Ve Armut Üretimi Tehlikede! Dilara Haber Arşivi 0 05 Eylül 2008 14:53