IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Mart 2016, 21:55   #1
Çevrimdışı
Portakal Kabuğundan Reçel


-- Sponsor Baglantı --


Portakal Kabuğundan Reçel Tarifi'nin Malzemeleri
  • 2 adet büyük boy portakalın kabuğu (küçük küp şeklinde doğranmış)
  • Yarım su bardağı portakal suyu
  • 1, 5 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 5 damla limon suyu
Portakal Kabuğundan Reçel Tarifi'nin Yapılışı
Öncelikle 2 adet büyük boy portakalı iyice yıkadıktan sonra kabuklarını çıkarıp küçük küpler halinde doğrayalım. Bir tencerenin içine alarak üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynadıktan sonra 15 dakika daha kaynatıp (orta ateşte) süzgeç üzerine alalım. Başka bir tencerenin içine şekeri, suyu ve portakal suyunu koyarak kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan 10 dakika sonra 5 damla limon suyunu ve portakal kabuklarını ekleyerek kıvamı koyulaşana kadar iyice kaynatalım. Yaklaşık 35-40 dakika. Kıvamı istediğimiz şekle geldiğinde ocaktan alıp sıcak olarak kavanoza boşaltalım. Ağzını sıkıca kapatıp ters çevirelim. Ilındıktan sonra tekrar ters çevirip soğumaya bırakalım. Reçelimiz hazır. Afiyet olsun.
Portakal Kabuğundan Reçel Tarifi'nin Malzemeleri
  • 2 adet büyük boy portakalın kabuğu (küçük küp şeklinde doğranmış)
  • Yarım su bardağı portakal suyu
  • 1, 5 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 5 damla limon suyu
Portakal Kabuğundan Reçel Tarifi'nin Yapılışı
Öncelikle 2 adet büyük boy portakalı iyice yıkadıktan sonra kabuklarını çıkarıp küçük küpler halinde doğrayalım. Bir tencerenin içine alarak üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynadıktan sonra 15 dakika daha kaynatıp (orta ateşte) süzgeç üzerine alalım. Başka bir tencerenin içine şekeri, suyu ve portakal suyunu koyarak kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan 10 dakika sonra 5 damla limon suyunu ve portakal kabuklarını ekleyerek kıvamı koyulaşana kadar iyice kaynatalım. Yaklaşık 35-40 dakika. Kıvamı istediğimiz şekle geldiğinde ocaktan alıp sıcak olarak kavanoza boşaltalım. Ağzını sıkıca kapatıp ters çevirelim. Ilındıktan sonra tekrar ters çevirip soğumaya bırakalım. Reçelimiz hazır. Afiyet olsun.
__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
kabuk, portakal, recel

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Limon Reçel Tarifleri. / 2 - Farklı, Limon Reçel Tarifi. Sevda Reçel Tarifleri 3 23 Ekim 2011 13:31
Deniz Kabuğundan Şirin Mumluklar Ruj Ev Dekorasyonu 2 22 Aralık 2010 01:49
Deniz Kabuğundan Şirin Mumluklar YapraK Aile Evlilik ve Çocuklar 0 16 Mart 2010 21:17