IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Mart 2016, 21:57   #1
Çevrimdışı
Mado Tadında Süt Reçeli


-- Sponsor Baglantı --


Mado Tadında Süt Reçeli Tarifi'nin Malzemeleri
  • 4 litre inek sütü
  • 4 çay kaşığı karbonat
  • 3, 5 su bardağından biraz az esmer şekeri
  • 3 paket şekerli vanilin
Mado Tadında Süt Reçeli Tarifi'nin Yapılışı
Şeker süt ve vanilyayı derin bir tencereye döküp kaynayana kadar hafif karıştırıyoruz. Süt kaynamaya başladığında tencereyi bir kenara alıp karbonatı döküyoruz köpürmeye başlıyo o yüzden derin bir tenceri olması lazım bir dk kadar kenarda krıştırıyoruz ve sonra tekrar ateşe alıp kaynatıyoruz orta ateşin biraz yukarısında kaynatıyoruz karıştırıyoruz.
Zaten süt inek sütü olduğu için altı çok açık olsada dibi tutmuyor.
Yaklaşık toplamda 2saat kadar kaynatıyoruz
Zaten rengi iyice karamel oluyo kıvamda hafif cıvık muhallebi kıvamını geldiğinde altını kapatıyoruz
Kıvam yine akışkan oluyo ama bu görüntüye aldanmayın dolapta durduğunda daha muhallebi kıvamına geliyor koyulaşıyor.

Reçelimizi cam kavonozlara boşaltıp üstünü kapatıp soğumasını bekleyip dolaba koyuyoruz.
Eğer dolaptan çıkardığınızda kıvam sert ise azar azar soğuk süt koyup kıvamı daha akışkan yapabilirsiniz ben öyle yaptım ve tadda bi değişiklik olmadı ve gerçekten madoda yediğimle aynı tad oldu Şimdiden afiyet olsun 😍💕

Küçük camlara aldığım fotoda gördüğünüz gibi koyu oldu Sonra dolaba koydum soğudular sonra dolaptan çıkarıp azar azar soğuk süt ekledim kıvamı dah akışkan olsun diye ve gerçekten harika oldular tadıda aynı şekilde sizede tavsiye ederim. Ama sakın sıcak süt eklemeyin reçeliniz kesilir
Mado Tadında Süt Reçeli Tarifi'nin Malzemeleri
  • 4 litre inek sütü
  • 4 çay kaşığı karbonat
  • 3, 5 su bardağından biraz az esmer şekeri
  • 3 paket şekerli vanilin
Mado Tadında Süt Reçeli Tarifi'nin Yapılışı
Şeker süt ve vanilyayı derin bir tencereye döküp kaynayana kadar hafif karıştırıyoruz. Süt kaynamaya başladığında tencereyi bir kenara alıp karbonatı döküyoruz köpürmeye başlıyo o yüzden derin bir tenceri olması lazım bir dk kadar kenarda krıştırıyoruz ve sonra tekrar ateşe alıp kaynatıyoruz orta ateşin biraz yukarısında kaynatıyoruz karıştırıyoruz.
Zaten süt inek sütü olduğu için altı çok açık olsada dibi tutmuyor.
Yaklaşık toplamda 2saat kadar kaynatıyoruz
Zaten rengi iyice karamel oluyo kıvamda hafif cıvık muhallebi kıvamını geldiğinde altını kapatıyoruz
Kıvam yine akışkan oluyo ama bu görüntüye aldanmayın dolapta durduğunda daha muhallebi kıvamına geliyor koyulaşıyor.

Reçelimizi cam kavonozlara boşaltıp üstünü kapatıp soğumasını bekleyip dolaba koyuyoruz.
Eğer dolaptan çıkardığınızda kıvam sert ise azar azar soğuk süt koyup kıvamı daha akışkan yapabilirsiniz ben öyle yaptım ve tadda bi değişiklik olmadı ve gerçekten madoda yediğimle aynı tad oldu Şimdiden afiyet olsun 😍💕

Küçük camlara aldığım fotoda gördüğünüz gibi koyu oldu Sonra dolaba koydum soğudular sonra dolaptan çıkarıp azar azar soğuk süt ekledim kıvamı dah akışkan olsun diye ve gerçekten harika oldular tadıda aynı şekilde sizede tavsiye ederim. Ama sakın sıcak süt eklemeyin reçeliniz kesilir
__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
mado, recel, süt, tadında

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mado su sektörüne girdi Seth Haber Arşivi 0 06 Kasım 2014 13:09
Ömür Tadında Sen!! tiNa Aşk ve Sevgi Köşesi 0 30 Ağustos 2013 22:41
Aşk Tadında Sevdim by_C3zA Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 01 Mart 2010 11:40
MADO 5 Uzakdoğu ülkesiyle anlaştı Cemalizim Haber Arşivi 0 21 Şubat 2009 20:41