IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Beatrice

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Aralık 2018, 06:48   #1
Çevrimdışı
Portakal kabuğu reçeli


-- Sponsor Baglantı --


Portakal kabuğu reçeli


M. Yurtseven'den nefis aromalı portakal kabuğu reçeli tarifi.
Tarif defterimden;

Kalın kabuklu yafa portakallarla yapabileceğiniz bu nefis aromalı reçeli kahvaltıda, kek veya diğer tatlıların üzerinde hatta yanında kaymakla tatlı niyetine tüketebilirsiniz.

Portakal kabuklarıyla hazırladığım reçellerde aromasını artırmak için genellikle su yerine portakalın suyunu kullanmayı tercih ediyorum. Hatta bu reçelin şerbetine kan portakalı suyu ekledim ve sonuç mükemmel oldu. Kan portakalı bulamazsanız kabuklarından ayırdığınız içlerini katı meyve sıkacağından geçirip toplamda 1 litre olacak gibi ekstra portakal suyu ilave edin.

Serin yerde bozulmadan 5-6 ay saklayabileceğiniz bu lezzeti deneyin derim.


Malzemeler:
12 adet portakalın kabukları
1 lt taze sıkılmış portakal suyu
1250 gr toz şeker
Yarım çay kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı limon tuzu



Yapılışı:
Portakalların kabuklarını rendenin ince tarafıyla hafifçe kazıyıp fotoğraftaki gibi dilimlere ayırın.

Dilimlere ayırdığınız portakal kabuklarını sıkı bir şekilde rulo yaparak iplere geçirin. İpleri iki ucundan bağlayın (ruloların açılmamaları için sıkıştırmak gerekli!).

Büyük bir reçel tenceresine rulo yaptığınız portakal kabuklarını alıp üzerini dört parmak aşacak gibi soğuk su ilave edin. Orta ateşte kaynamaya başlayınca 15 dakika haşladıktan sonra soğuk su dolu bir kaba geçirin. 1 gün içinde 4-5 defa suyunu değiştirin.

Portakal suyunu reçel tenceresine alarak üzerine şekeri ilave edin. Orta ateşte şeker eriyene kadar ara sıra karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayan şekerli portakal suyuna tereyağını ve suda beklettiğiniz portakal kabuklarını iplerini açmadan ekleyin.

Yaklaşık 40 dakika pişirdikten sonra limon tuzunu ekleyerek 3 dakika daha pişirip ocağı kapatın.

Reçel ılınınca portakal kabuklarını tencereden alıp iplerinden çıkararak reçelin suyuyla birlikte cam kavanozlara alın ve kapağını sıkıca kapatıp serin yerde saklayın.

Afiyetle sevgiyle kalın…

Haberturk
Portakal kabuğu reçeli


M. Yurtseven'den nefis aromalı portakal kabuğu reçeli tarifi.
Tarif defterimden;

Kalın kabuklu yafa portakallarla yapabileceğiniz bu nefis aromalı reçeli kahvaltıda, kek veya diğer tatlıların üzerinde hatta yanında kaymakla tatlı niyetine tüketebilirsiniz.

Portakal kabuklarıyla hazırladığım reçellerde aromasını artırmak için genellikle su yerine portakalın suyunu kullanmayı tercih ediyorum. Hatta bu reçelin şerbetine kan portakalı suyu ekledim ve sonuç mükemmel oldu. Kan portakalı bulamazsanız kabuklarından ayırdığınız içlerini katı meyve sıkacağından geçirip toplamda 1 litre olacak gibi ekstra portakal suyu ilave edin.

Serin yerde bozulmadan 5-6 ay saklayabileceğiniz bu lezzeti deneyin derim.


Malzemeler:
12 adet portakalın kabukları
1 lt taze sıkılmış portakal suyu
1250 gr toz şeker
Yarım çay kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı limon tuzu



Yapılışı:
Portakalların kabuklarını rendenin ince tarafıyla hafifçe kazıyıp fotoğraftaki gibi dilimlere ayırın.

Dilimlere ayırdığınız portakal kabuklarını sıkı bir şekilde rulo yaparak iplere geçirin. İpleri iki ucundan bağlayın (ruloların açılmamaları için sıkıştırmak gerekli!).

Büyük bir reçel tenceresine rulo yaptığınız portakal kabuklarını alıp üzerini dört parmak aşacak gibi soğuk su ilave edin. Orta ateşte kaynamaya başlayınca 15 dakika haşladıktan sonra soğuk su dolu bir kaba geçirin. 1 gün içinde 4-5 defa suyunu değiştirin.

Portakal suyunu reçel tenceresine alarak üzerine şekeri ilave edin. Orta ateşte şeker eriyene kadar ara sıra karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayan şekerli portakal suyuna tereyağını ve suda beklettiğiniz portakal kabuklarını iplerini açmadan ekleyin.

Yaklaşık 40 dakika pişirdikten sonra limon tuzunu ekleyerek 3 dakika daha pişirip ocağı kapatın.

Reçel ılınınca portakal kabuklarını tencereden alıp iplerinden çıkararak reçelin suyuyla birlikte cam kavanozlara alın ve kapağını sıkıca kapatıp serin yerde saklayın.

Afiyetle sevgiyle kalın…

Haberturk
__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Alt 16 Aralık 2018, 08:53   #2
Çevrimiçi
Cevap: Portakal kabuğu reçeli




çok severim
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
““Hell is the absence of the people you long for.””
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
portakal, portakal kabuğu reçeli, recel

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mandalina kabuğu reçeli xena Reçel Tarifleri 0 10 Temmuz 2014 17:41
Karpuz Kabuğu Reçeli Amelia Reçel Tarifleri 0 21 Mart 2014 19:57
Portakal Kabuğu Reçeli Estela Reçel Tarifleri 2 11 Ağustos 2013 01:30
Portakal Reçeli Zen Reçel Tarifleri 0 03 Kasım 2012 19:50
Kırışıklıklar İçin Portakal Kabuğu YapraK Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 20 Şubat 2010 15:26