![]() |
Patlıcan reçeli nasıl yapılır? Patlıcan reçeli nasıl yapılır? Patlıcan reçeli yediniz mi? Peki yapmaya ve ailece denemeye ne dersiniz? Taze patlıcanlarınızı nasıl değerlendireceğinizi düşünüyorsanız işte size Iğdırlı kadınlardan patlıcan reçeli tarifi... MALZEMELER 10 küçük patlıcan 1 kg şeker 1 limon 250 gr sönmemiş kireç 250 gr zey 2 lt su NASIL YAPILIR? Patlıcan bir gece önceden sönmemiş kireç suyuna yatırılır. Ertesi gün kireçli sudan alınır. Birkaç yerinden delinerek zey konmuş suda kaynatılır. Tam pişmeden alınır. Sonra süzgece konularak biraz soğutulur. Soğutulan patlıcanlar ele alınarak hafifçe sıkılır ve siyah suyu çıkarılır. Diğer tarafta şekerle su kaynatılır. Sıkılan patlıcanlar şekerli suya atılır. Limon suyu sıkılıp bir süre kaynatılır. Patlıcanlar şeffaflaşınca tırnak üzerine bir damla şurup dökülür, akmazsa ateşten alınır. Sıcak sıcak kavanozlara doldurulur. haberturk |
Cevap: Patlıcan reçeli nasıl yapılır? Alıntı:
|
Cevap: Patlıcan reçeli nasıl yapılır? Ben anlamadim vallah, Turkem den mi.. eksIk bir kelime mi , zeytin mi cozemedim :) |
Cevap: Patlıcan reçeli nasıl yapılır? Sönmemiş kireç nedir :puff: daha ne haltlar yiycez bakalım |
Cevap: Patlıcan reçeli nasıl yapılır? Alıntı:
midesizlerde bugün; bunun bir üst seviyesi hamsi reçeli hanımefendi. |
Cevap: Patlıcan reçeli nasıl yapılır? Alıntı:
|
Cevap: Patlıcan reçeli nasıl yapılır? Alıntı:
yeni duydugum kelimeler, ilginçmiş |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:22. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk