IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Aralık 2011, 17:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kekemelik Sorunu Tedavi Edilebiliyor!




Kocaeli'de açılan merkezin Eğitim Koordinatörü Nihat Meriç, yaptığı açıklamada, konuşma bozukluğunun çeşitli nedenlere bağlı olarak küçük yaşlardan itibaren başladığını söyledi.
Konuşma bozukluğunun, kekemelik, sessiz harflerin yer değiştirmesi, tutukluluk ve aşırı hızlı konuşma gibi türlerinin bulunduğunu ifade eden Meriç, bu sorunun kişiye yaşamı boyunca önemli sıkıntılar yarattığını hatırlattı.
Kocaeli dışında Bursa ve Konya'da da hizmet verdiklerini belirten Meriç, şunları söyledi;

Merkezimize konuşma bozukluğu nedeniyle başvuranlara öncelikle mülakat yapıyor ve bozukluğun türü ve derecesini belirliyoruz. Daha sonra 'arınma dönemi' dediğimiz süreçte kişi, 7 gün boyunca hiç konuşmuyor, bilinçaltını temizliyor. Bu süre içinde kişiye 'kekemelodi' adı verilen yazılım programını uyguluyoruz. Bu programda kişiye konuşma örnekleri izletiyoruz, nefes, diyafram çalışması yaptırıyoruz.
Akort dönemi olan ikinci süreçte diksiyon, hız ve konuşma ayarı yaparak kişiye öz güven kazandırıyoruz. Senfoni, ahenk ve tempo süreçleri sonunda eğitim tamamlanmış oluyor.''
Kekemelik ve diğer konuşma bozukluklarını 15 gün içinde düzeltebildiklerini öne süren Meriç, kendilerine yurt dışından da başvuru yapıldığını, Viyana'da da bir şube açmayı planladıklarını söyledi.
Kocaeli Üniversitesi Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşen Coşkun da, konuşma bozukluklarının çok sayıda sebebi olduğunu, bunun düzeltilmesi için yapılacak konuşma terapileri öncesinde kişinin mutlaka bir psikiyatrik muayeneye tabi tutulması gerektiğini bildirdi.
Coşku, konuşma terapisi öncesi psikiyatristlerin değerlendirme yaptıktan sonra kekeme olan kişiye konuşma terapistlerince eğitim verilmesinin daha uygun olacağını kaydetti.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
edilebiliyor, kekemelik, sorunu, tedavi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Parkinson riski özel beyin ultrasonuyla tespit edilebiliyor Deinonychus Sağlık Köşesi 0 22 Ekim 2011 11:42
Kekemelik KarakıZ Sağlık Köşesi 0 02 Eylül 2011 21:19