IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Ocak 2012, 01:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sevgili vücut nasılsın?




Gün boyu karşılaştığımız kişilere “Nasılsınız?”, “Ne haber?” diyerek durumlarını sormak, adetten.

Dr. Hasan İnsel
Bazen laf olsun diye sorarız bazen de alacağımız cevap bizi hakikaten ilgilendirir. Peki bu soruyu kendimize hiç soruyor muyuz? Cevabının sizi ilgilendirdiği cinsten bir nasılsın. Sevgi ve saygı dolu bir nasılsın. Şöyle bir 30 saniye hiçbir şeyle ilgilenmeden cevabı ilgiyle bekleyerek sorulan bir nasılsın. Keyfimiz nasıl acaba uykudan yeni kalkmış halimizle? Şöyle bir tartsak kendimizi ve “İyiymişim yahu” veya “Şu bir haftadır ağrıyan dizim de hâlâ geçmemiş” gibi bir cevap alsak kendimizden.

İnsanlar çoğu zaman hastalık belirtilerinin veya zihinsel yorgunluklarının farkına çok geç varıyor. Örneğin insan kulaklarının iyi duymadığını yedi sene sonra fark edermiş. Bizler çoğu zaman en kıymetli varlığımız kendimizle yabancı yaşıyoruz. Oysa bir vücudumuz ve onunla iç içe yaşayan ‘zihinvücut’ dediğimiz bir sistemimiz var. Bu, hayatımızın her şeyini ayarlıyor. Sadece sağlığımızı değil, tüm yaşamımızda rolü var ‘zihinvücut’un.
Planları gözden geçirin

Nasılsından sonra gelmesi gereken bir başka soruysa bütün yaşamımızı değiştirebilir: “Sevgili vücut, bugün senin için ne gibi iyilikler yapabilirim?” Sabahları bu ikinci sorumuza da bir dakika ayırsak... Bir günün akışı içinde vücudumuza ne iyilikler yapabileceğimizi sıralasak ve bunları saniyeler içinde gözümüzün önünde canlandırıp yaşasak... Örneğin “Öğle yemeğimi Bebek’te yiyeceğim, arabayı Arnavutköy’le Bebek arasına park edip, beş dakika gideceğim restorana yürüsem” diye bir ön programlama yapabiliriz.
Sadece düşünmek yetmiyor, birkaç saniye için kendimizi o yürüyüşü yaparken görmek ve yaşamak lazım. Böylece bilinçdışımız işi bizden devralsın ve bunu otomatik olarak zamanı gelince bize yaptırsın. Son dakikada yürüyüş düşünmek ve yapmak neredeyse imkansız. Aynen yürüyüş gibi, “O nefis köfte yerine buğday salatası yesem. Akşam gideceğimiz balıkçıdaki olağanüstü mezeleri yiyerek günü dengelesem” diye bir ön program yapıp, o anı yaşamak, sizi sonradan pişman olacağınız pek çok yanlış seçimden kurtarabilir.
‘Zihinvücut’u programlayın
Eğer program yapmadan işe başlanırsa, olması gerekenin tam tersi ortaya çıkıyor. Maalesef ‘zihinvücut’ önceden programlanmazsa o an insan işi bilinçdışına bırakmıyor ve etrafında gördüklerinden modelleyerek işi kendi ele alıyor. Yanlış veya eksik karar verip uyguluyor, sonradan da pişman oluyor. Hele bir de akşam yatağa girince, “Ey sevgili vücut, bakalım bugün sana ne iyilikler yapmışım?” diye gününüzün bir muhasebesini yaparsanız, kısa sürede bilincinizin yapacağı yanlışlardan arınır bilinçdışınızla kendinizi ‘zihinvücut’ işbirliğinde sağlıklı yaşamaya, yıllara meydan okumaya programlanmış bulursunuz!


Milliyet Sağlık

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
nasılsın, nasä±lsä±n, sevgili, vã¼cut, vücut


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Vücut ilgi bekler - Vücut güzelliğinizi koruyabilirsiniz. Sevda Sağlıklı Bakım Önerileri 0 28 Aralık 2011 05:16
NaSılSın.. SoRuSuna Cewaßlar HANDSOME Komedi ve Mizah 1 03 Ekim 2008 13:01
Nasılsın Sohbeti papillon IF Ekstra 1 04 Şubat 2007 00:56