IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By N999

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Haziran 2012, 23:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Truman Sanrısı Nedir




ABD’de yapılan araştırmalar, adını “Truman Show” isimli filmden alan bir psikolojik “sanrı” hastalığının hızla yaygınlaştığını gösterdi.



ABD'de yapılan araştırmalar, adını "Truman Show" isimli filmden alan bir psikolojik "sanrı" hastalığının hızla yaygınlaştığını gösterdi

Buna göre, 1998 yılında hayatının tamamının bir filme konu olduğunu öğrenen bir karakterin üzerine çekilen filmdeki hikayenin benzeri vakalar, artık doktorları şaşırtmıyor. Kanada'nın McGill Üniversitesi'nden psikiyatr Joel Gold ve kardeşi Ian, hayatlarında gerçekle kurguyu ayıramayarak başrolde kendilerinin oynadığı bir film karakteri olduğunu sanan insanları mercek altına aldı.

Paranoyanın Yeni bir Formu Gibi

Henüz tıbbi bir "hastalık" olarak nitelendirilemeyen fakat paranoyanın yeni bir formu kabul edilen "Truman Sanrısı" vakalarında internet çağı ve reality programların etkili olduğu kabul ediliyor. 2000'lerin başında başlayan reality şovların çoğalmasıyla başgösteren vakalar, artık daha ciddi bir boyuta evrildi. Gold'un hastalarından birinin, ABD'de İkiz Kuleler'e yapılan 11 Eylül saldırısını kendisinin yıldızı olduğu bir reality program sanarak New York'a gelip kuleleri kontrol etme girişimi veya gerçekte setinde çalıştığı bir reality programında başrolün kendisi olduğunu sanan bir başka hasta, Truman vakalarına örnek teşkil ediyor. Gold, Truman rahatasızlığının büyük ölçüde çevresel faktörlere dayandığını öngörüyor.

MOBESSE araçları da tetikleyebilir!

Etrafımızda ne kadar çok kamera var, farkettiniz mi? Yol kenarında, trafik ışıklarında, otoyol gişelerinde, cep telefonunda, fotoğraf makinesinde, bilgisayarda, girdiğimiz çoğu banka ve işyerlerinde karşılaştığımız kameralar neredeyse hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Karşılaştığımız her birine el sallamaya kalksak elimizin yorulacağı günümüzde, kameralı hayata yenileri de eklenmeye devam ediyor. Şehirde denetimi sağlamaya çalışan bu kadar geniş bir izleme ağının olması "Truman Sanrıyı" tetikleyebilir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
nedir, sanrısı, truman


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
IRC nedir ? Mirc Nedir ? Detaylı Acıklama. AzagThoth Servisler 6 15 Ocak 2015 01:18
Sheriff Sistemi Nedir ? Reported List Nedir ? Detaylı Anlatım [Resimli] OperServ Knight Online 4 11 Şubat 2013 17:02
Virüs nedir ? Trojan (Truva atı) nedir ? Gravity Güvenlik Açıkları 0 22 Eylül 2008 03:15