IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Haziran 2012, 02:44   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ailenizle Arkadaşlarınız Arasında Denge Kurun






Beatles, doğru söylemiş: Arkadaşlarınızdan biraz yardım alarak hayatınızı idare ettirebilirsiniz. Sorun şu ki; arkadaşlarınızı görmezseniz onların desteğini almanız da zor olur! Öyleyse, kızlarla birlikte geceyi dışarıda geçirmeyeli yıllar olduysa ya da işiniz, sevdiklerinize verecek enerjiniz kalmamış gibi hissetmenize neden oluyorsa, ne yapmak gerekir?

"Araştırmalar, arkadaşlıkları sürdürmenin yaşam süresini arttırdığını ve bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ortaya koyuyor" diyor Arkadaşlık Sabiti: Arkadaşlıklarınızı Seçme, Kaybetme ve Sürdürme Kılavuzu başlıklı kitabın yazarı, klinik psikolog Andrea Bonior. "Ancak pek çok kadın için, hayatlarında arkadaşlarına öncelikli bir yer vermek zordur, çünkü arkadaşlarımız; ailemiz, işimiz ve sorumluluklarımız kadar önemli görünmezler gözümüze." Hayatınıza girmiş önemli insanlarla bağlantınızı koparmamak ve hayatınızda daha iyi bir denge kurmak için, kendinizi strese sokmayın ve şu planı uygulayın.

1. Facebook'taki haberlerle yetinmeyin.

"Ben" zamanının, kişisel bakım için yaşamsal önemi vardır ve kişisel bakım da yaşamınızda dengeye ulaşmanız ve ailenize vermek istediğiniz enerjiyi toplamanız için elzemdir. "Kendinize, bir arkadaşınızla telefonda konuşma ya da birlikte eğlenceli bir şeyler yapma iznini tanıyın - bunun için dört hafta öncesinden plan yapmanız gerekiyorsa dahi yapın bunu," diyor Bonior. "Arkadaşlıklarınızı Facebook üzerinden sürdürmek size daha kolay gelebilir, ama bağlantılara tıklayıp yorumlar yapınca, aynı yoğunlukta duygusal bağ kurmuş olmuyorsunuz. Daha güçlü, yüz yüze ya da sesli iletişime ihtiyacınız var."

2. Aile zamanını ayrı tutun.

Arkadaşınız ne zaman arasa, okul öncesi çağındaki çocuğunuzu yatırıyor mu oluyorsunuz? Ya da arkadaşınız, eşinizle birlikte akşam yemeğinden sonra dinlenirken mi arıyor? Çözüm: Kendinizden emin bir tavır sergileyin ve sınırlar koyun.

"Telefonda ne zaman konuşacağınızı kontrol etmekte ve akşamlarınızı ailenize ayırdığınızı söylemenizde bir sorun yok," diyor Chicago'daki danışmanlık merkezi Urban Balance LLC'in sahibi, psikoterapist Joyce Marter. Arkadaşlarınıza ne zaman uygun olduğunuzu söyleyin – örneğin öğle yemeğinde ya da iş çıkışından önce uygun oluyor olabilirsiniz. Böylelikle, ne arkadaşlarınızla ilgili son haberleri kaçırır, ne de çocuklarınızla oynayacağınız Monopoly oyunundan mahrum kalırsınız.

3. Sabit bir tarih kararlaştırın.

Çocuklarla uğraşmaktan başınızı kaşıyacak vaktiniz kalmıyorsa ve ev işleri hafta sonlarınızı da meşgul ediyorsa, bir arkadaşınızla buluşma ayarlamanız zor olur elbette. Yaşam biçiminize ve iş yükünüze uyan bir gün ve zaman belirleyin – örneğin, Çarşamba günü saat 3'te kahve ya da her ayın üçüncü Pazarı brunch olabilir bu. Sonra da, yoga dersine yazıldığınızda ona nasıl uyuyorsanız, bu kararınıza da öyle uyun.

"Sabit tarihler, aynı zamanda üç ya da dört arkadaşın bir araya gelmesi için de iyi bir yöntemdir," diyor Bonior. "Sabit tarih belirlemek, o şeyi yapmak istediğinizi ve aynı zamanda yapmanız gerektiğini düşünmenizi sağlar." Ayrıca, takvimde o tarihi işaretleyince, tüm o "Ne zaman boşsun?" konuşmalarından da kurtulmuş olursunuz.

4. Esnek Olun.

Kahvaltıya pek düşkün olmayan arkadaşınızın boş olduğu tek saat sabahın sekizi mi? Arkadaşınız için bir fedakârlık yapın ve kahvaltınızı simitle geçiştirmek pahasına onun yanına gidin. Ne de olsa, önemli olan birlikte olmaktır – ayrıca arkadaşınızla birlikte zaman geçirmenin moralinizi yükselteceğinden de emin olabilirsiniz. "Bir arkadaşınızla birlikte güldüğünüzde, hayatın zorlukları karşısında yalnız olmadığınızı bilirsiniz," diyor Marter.

5. Küçük düşünün.

Eskiden arkadaşlarınızla birlikte şarap içip lüks spalara kaçardınız. Ama tüm o kız kıza dışarı çıkmalar, aile meseleleriyle meşgul olmanızın gerektiği şu dönemde hiç de gerçekçi değil. Bu yüzden, arkadaşlarınızla yakınlaşabileceğiniz kısa buluşmalar ayarlayın. Ne de olsa, müşteri görüşmelerinizin arasına 45 dakikalık bir öğle yemeğini sıkıştırmak, arkadaşlarınıza hiç zaman ayırmamanızdan iyidir!

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ailenizle, arasında, arkadaşlarınız, denge, kurun


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Anne Baba Çocuk Arasında Denge Lucifer Ruh Sağlığı 0 05 Aralık 2011 03:18
Ailenizle tv seyrederken +18 çıktığında? dreamy IF Anket Arşivi 13 17 Haziran 2011 04:51