IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Ekim 2012, 23:20   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Her Ölüm Erkendir






Hangimiz hazırlanabiliriz ki ölüme, bekleyebiliriz o anı ? Ya düşünmek? Ne kadar düşünebiliriz ki, kendimize bile türlü bahaneler yaratmaz mıyız ölümü düşünmemek için ?

Bir de başkalarının ölümü var. Ölüm haberi aldığında insan ne kadar farklı tepkiler verir…Bu tepkileri ölenin yakınımız olması mı, öleni ne kadar sevdiğimiz mi, yoksa ölen kişinin bize çok yakın yaşaması mı belirler; ya da hepsi mi ? Aslında o an duygularımız belirler tepkimizi, isyanımızı. Fark etmeyiz belki, kontrol da edemeyiz o an ki öfkemizi veya hüznümüzü… Kontrol etmek isteyen kim ki zaten? Yaşanmışlıklarımız belirler o an ki hüznümüzü, öfkemizi ve belki de isyanımızı.

Belki babaanneniz ölmüştür, ölüm anındaki hislerinizi sizin babaannenizle olan bağınız belirler; çok üzülürsünüz kendinizi duvardan duvara çarparsınız ki sizi büyütmüştür o ya da ne hissedeceğinizi bilemezsiniz küçüksünüzdür, farkında değilsinizdir hiçbir şeyin birden kendinizi bir cenaze namazında bulursunuz, nasıl kılınacağını bile bilmediğiniz. O ana kadar ölüm bilmezsiniz ki, algılayamazsınız olanları. Eve gelirsiniz televizyonu açmaya kalkarsınız, açılmaz derler televizyon, kırkı çıksın derler, matemimiz var derler.

Bilmezsin ki matemi, peki ya kırkı çıkmak ne demek? O an o matemi gelecekte tutacağının farkında değilsindir… Sonradan sızlar için, çok sonra üzülürsün fazla vakit geçiremediğin için onunla. Üzülürsün onu uğurlarken bilinçsiz olmana, ölüm hakkında hiçbir fikrinin olmamasına, o an yas tutamamana. “Erken gittin be babaanne” dersin, sonra belleğini yoklarsın babaannenle kendini aynı karede bulmak için, ilk başta korkarsın bulamamaktan; ama fazla sürmez, biraz zaman geçtikten sonra yüzünü bir tebessüm kaplar o kareleri buldukça. Daha fazlasını bulmak için daha fazla zorlarsın kendini; ona duyduğun bir borç gibi.O tebessüm bir süre sonra gözyaşına bırakır kendini, işte o an ölüm anıdır, tekrar yaşarsın çok sevdiğin insanın ölümünü. Çocukken yaşadığın her şeyi hatırlarsın. Matem, kırkı çıkmak…

Gözyaşları düşerken hepsi gelir aklına ve başlarsın keşkelere, beraber geçiremediğiniz zamanın hepsine…
İşte böyle çocuk; ölümü bilmezken şimdi sana sorarlar ölümü… Başkalarına anlatırken, hep babaannenin ölümü gelir aklına. Her anlatılan ölümde ondan bir şeyler bulursun. Gülüşü, bakışı, dokunuşu, seni paylaması belki de, benimki beni paylamazdı dersin ama… Aslında bazı ölümler birbirine benzer ya, ama hepsinin tek bir ortak özelliği vardır;
Erkendir tüm ölümler…

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
erkendir, Ölüm


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ölüm (VOLTAİRE) | “Ölüm olmasaydı onu icat etmek zorunda kalırdık.” Kalemzede Felsefe 0 09 Nisan 2012 07:50
Ölüm Nedir?Ölüm ve Ölümden Sonraki Hayat MasteR06 Genel İslami Konular 0 30 Kasım 2010 20:48
Ölüm'üne İMAN Ölüm'üne VATAN !! Gravity Serbest Kürsü 0 30 Ekim 2009 22:37
Hristiyanlıkta Ölüm ve Ölüm Gelenekleri Dilara Hristiyanlık 2 16 Ağustos 2008 17:25