IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Ekim 2012, 16:41   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ergen Psikolojisine Sıcak Yemek




Günümüzde bazı değerleri hatırlamak, iyi olanı tekrar hayata geçirebilmek için bilimsel araştırmalara, raporlara ihtiyaç duyuyoruz. İyi ki bilimsel araştırmalar psikoloji alanında da sürdürülüyor; sadece uzaya gidecek taksileri bulmaya kalksaydık, insan olmayı unutacaktık.

Aslında, insan olduğumuzu, insani ilişkilere ihtiyacımız olduğunu hatırlamak için bilimsel araştırmalara ihtiyaç duyuyor olmamız oldukça ironik. Konuşmaya, sohbet etmeye, birbirimize destek olmaya ihtiyacımız ortada; sadece raporlanmasını beklemek hiç de yerinde değil.

Amerika’da Minnesota Üniversitesi’nde bir araştırma yapılmış. Aile ile yemek yemenin ergenler üzerinde çok olumlu etkileri olduğu bulunmuş. Ailesiyle haftada bir kez olsun yemek yiyen ergenlerin davranışlarında pozitif gelişme görülmüş.

Ailecek yemek yemenin psikolojik açıdan olumlu katkılarına dikkat çeken profesör William Doherty, aile yenen yemeklerin aile içi en önemli aktivite olduğunu ve koruyucu etkilerinin olduğunu belirtiyor. Gözlemlere göre ailesiyle yemek yiyen ergenlerin beraberlik ve aile içi etkileşim algılarının gelişiyor.

Hafta sonları aileyi hep beraber görebileceğimiz nadir zamanlardır. Bunu iyi değerlendirmek gerekiyor. Çalışan ebeveynlerin (özellikle erkeklerin) kahvaltıda / yemek masasında akıllı telefonunu, tablet bilgisayarını, gazetesini bir kenara bırakması ve ailesiyle sohbet etmesi çok önemli. Herkes susup kendi başına bir şeyle ilgilenirse, birlik beraberlik duygusu ne yazık ki oluşmayacaktır.

Çocuklarınızla ilgilenin; eşinizle de. Hafta boyunca hem kendi başınızdan geçenleri anlatın, hem de onların başlarından geçenleri dinleyin. Birlikte herkesin yaşadıklarını değerlendirin. Keyifli konulardan söz edin. Özellikle günlük hayatta yaşadığınız gerilimleri, olumsuzlukları, kendi başarısızlıklarınızı masaya taşımayın; ailenizle paylaşımda olun ama bunu yaparken onları suçlamayın, germeyin, yormayın.

Paylaşım güzeldir; dengeli ve suçlayıcı olmadığı sürece. Sohbetinizi asabi bir düelloya çevirmeyin.

Ailenizle mutlu, keyifli, bir arada olmanın huzuruna vardıran bir hafta sonu geçirin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ergen, psikolojisine, sıcak, yemek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sıcak Yemek Mide Kanseri Nedeni Liaaa Sağlık Köşesi 0 21 Şubat 2012 01:40
Hatay'daki Suriyelilere Üç Öğün Sıcak Yemek Veriliyor aLya Haber Arşivi 0 26 Ekim 2011 12:36