IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Şubat 2013, 22:39   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kendini Mutsuz Etmenin 5 Yolu




Her insan mutlu olmak ister. Her insan mutlu olmanın yollarını bilir, çünkü her insan mutluluk ve mutsuzluğu pek çok defa tecrübe etmiştir. Ancak etrafımızda hem mutlular hem de mutsuzlar vardır.

Mutsuzluğun 5 sırrını paylaşacağım. Aşağıdakilerden birini veya daha fazlasını uygulayın, mutsuzluğunuzu garanti bilin.

1. Elinizde olmayanlar için üzülün: Size göre olumlu yönde “daha” olan her şey sizi mutsuz edebilir. Daha zengin, daha başarılı, daha güzel, daha yakışıklı, daha uzun, daha bilgili, daha, daha… Her zaman yükseklere bakın ve elinizdekiler sizi mutsuz etsin. Hangi insan için böyle bir örnek yoktur, sizin için kaç örnek verebilirsiniz.

2. Gelmemiş günler için endişelenin: “Yaşlandığımda ne durumda olacağım? Kimler yanımda olacak? Sevdiklerim beni terk edecek mi? Yalnız mı olacağım?”

“Sınavlar, dersler, ödevler, bitirme tezi, projeler, her gün okula gitmek. Çalış, çalış ne zaman bitecek bu okul?”, “Hasta olduğumda hayatın tadı kaçıyor, acaba yine hasta olacak mıyım?”, “Bir gün sevdiklerimi, işimi, servetimi kaybedersem ne yaparım?”

“İbadetler, hayatın sonuna kadar, nasıl dayanacağım?”, “Çocuklar büyüyor, onlara nasıl daha iyi imkanlar sağlayabilirim?”

3. Hayatınızda denge olmasın: Tüm vaktinizi sadece para kazanmak ve kariyer yapmak için harcayın, çocuklarınız ne zaman büyümüş, askere gitmiş, evlenmiş fark etmeyin, şaşırın. Her şey aileniz olsun, işinizi, sağlığınızı, arkadaşlarınızı, akrabalarınızı ihmal edin. Hayatınızı sadece zevk almaya, eğlenceye adayın; çalışmak, gayret etmek, ter dökmek, uykusuz kalmaktan sakının uzak durun. Kendinize hiç vakit ayırmayın, hobiniz olmasın, size özel bir şeyler yapmayın.

4. Başkaları için yaşayın: Ne derler acaba hastalığı… “Kızımın doğum günü için bir plan yapmıştık. Patron aynı gün bir iş çıkardı, nasıl söylerim kızımın doğum günü olduğunu?” “Bir gün amirimden randevu alacağım ve şimdiye kadar söyleyemediğim her şeyi söyleyeceğim, ama bir türlü cesaret edemiyorum” “Toplantıda bir soru sorsam diğerleri benim hakkımda ne düşünür acaba? Komik mi olur?”

“Yeter ki eşim mutlu olsun, ben sineme çekerim” “Her şey mükemmel olmalı, yaptığınız her şey, uykularınız kaçsın bir şey eksik diye” “Her şeye evet deyin, sonsuz fedakarlıkla başkalarını mutlu edin, kim ne isterse yapmaya çalışın, yapmazsanız sizi terk edebilirler”

5. Yanlış yerde durun: Veya ait olmadığınız yerde durun. Kabiliyet ve karakterinize uygun olmayan bir meslek seçin. Yanlış kişiyle evlenin. Kariyerinize başladığınız şirketi önemsemeyin. Değerleri size uymayan bir kurumda çalışın.

Her insan mutlu olmak ister. Şimdi sıra mutluluğun sırlarında… Yazının başına dönün tekrar okuyun, merak etmeyin mutluluk da garanti, zaten bunu anlatmaktı amacım.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
5, etmenin, kendini, mutsuz, yolu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Uykusuzlukla Baş Etmenin 5 Yolu! Zen Kişisel Gelişim 0 23 Kasım 2012 22:54
Ayak kokusunu yok etmenin 10 yolu Zen Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 21 Kasım 2012 14:03
Öfkenizi kontrol etmenin 10 yolu Sue Ruh Sağlığı 0 10 Ağustos 2012 13:39
Erkekleri Sinir Etmenin 136 Yolu Violent Ah Kadınlar 2 07 Nisan 2012 20:51
Benzinden tasarruf etmenin 10 yolu Collettivo Otomobil Haberleri 0 08 Temmuz 2008 15:15