IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Mayıs 2013, 14:10   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Stresinizi Nasıl Azaltırsınız




Hayat koşuşturması içinde hepimiz bazen stres yaşarız bu doğaldır, ama stres düzeyini kontrol altına alamazsak bu durum bunaltıcı bir hal alır ve stres yükseldikçe sağlığımız da olumsuz etkilenebilir.

Hayat koşuşturması içinde hepimiz bazen stres yaşarız bu doğaldır, ama stres düzeyini kontrol altına alamazsak bu durum bunaltıcı bir hal alır ve stres yükseldikçe sağlığımız da olumsuz etkilenebilir. Araştırmalar çok stresli işlerde çalışanların sedef hastalığı, egzama gibi cilt bozukluklarına veya tip 2 diyabet hastalığına yakalanma rızkını ortaya koyuyor. Dolayısıyla daha az stresli bir yaşam için neler yapabileceğimizi görelim:

Yoga yapın

Yoga sadece vücudunuza esneklik kazandırmakla kalmaz, stresle başetmenize de yardımcı olur. Nefes alıp vermenin de ayarlanacağı basit yoga hareketlerini öğrenip uygularsanız daha az stresli bir hayatınız olur.

İyi uyuyun

Uykunuzu iyi almanızın sağlık için saymakla bitmeyecek faydasının yanı sıra, stresle başa çıkmanıza da yararı var. Uzmanlar kronik stres sorunu yaşayanların çoğunda yetersiz ve kalitesiz uyku durumunu saptamışlar.

Terapiye gidin

Konuşma terapisi olarak da bilinen Psikoterapi, çoğu zaman stres ve anksiyete belirtilerini hafifletmek için bir stres yönetim aracı olarak kullanılır. İster bireysel isterse grup terapisi olsun, olumsuz düşünce ve duygular ve günlük stres ile daha iyi başa çıkmaya yardımcı olur.

Yürüyüş yapın

Doktorlar en etkili stres atma yolunun yürüyüş olduğunda hemfikir, çünkü yürürken salgılanan endorfin vücudu dinlendiriyor. Ayrıca, egzersiz yapmak, stres altındayken böbreküstü bezlerinden salgılanan ve vücut için zararlı olan kortizon hormonu seviyesini düşürüyor.

Kahkaha atın

Bizde "bir kahkaha bir kilo prizola yerine geçer" sözünün başka ülkelerde de kahkahanın dertlerin en iyi ilacı olduğuna dair değişik söyleniş şekilleri var. Deneyler komik -----lar izleyenlerde, stres üreten hormonların azaldığını, mutluluk hormonlarının ise yükseldiğini gösteriyor.

Günlük tutun

Psikoterapistlerin de tedavide yardımcı olarak faydalandığı günlük tutmanın stresi azaltmaya da faydası vardır. Kendinizi kötü hissettiğinizde duygularınızı yazıya dökerek ferahlar ve gözden geçirirken olayları değişik bir açıdan daha iyi analiz edebilirsiniz.

Sosyalleşin

Bazı insanlar dertli veya stresliyken iyice kabuğuna çekilir ve insanlardan uzaklaşır, oysa aile ve dostlarla, sevdiklerimizle yakın olmak iyi gelecektir. Bu zamanlarda salgılanan ve kucaklaşma veya aşk hormonu da denen oksitosin hormonu stresi azaltır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
azaltırsınız, nasıl, stresinizi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gemi adamı Nasıl Olunur Ve Liman Cüzdanı Nasıl Alınır Liaaa Ödev ve Tezler 0 02 Kasım 2012 14:36
jQuery ile değer nasıl alınır ve nesneye nasıl eklenir? YazılımMimarı HTML/CSS/JavaScript 1 06 Temmuz 2012 09:48
Sakız nasıl yapılır, nasıl üretilir? Sakızın içinde neler vardır? Violent Sağlık Köşesi 0 16 Haziran 2012 18:18
Gline'deki permanently kelimesini nasıl silebilirim? veya nasıl editleyebilirim? sohbetsevgi Unreal IRCd 4 19 Ağustos 2007 10:25