IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Şubat 2014, 15:59   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çağın yeni hastalığı: Mobil bağımlılık




Yapılan araştırmalar, çalışan insanların iş dışındaki zamanlarda bile işten kopamadıklarını, mobil cihazlarla gelişmeleri takip ettiğini gösteriyor


İnsan kaynakları danışmanlık firması Randstand’ın yaptığı Türkiye’nin de dahil olduğu global iş dünyası eğilimleri araştırmasında dünyadaki çalışanların yarısı tatilde de işle ilişkilerini koparmadıklarını, gelişmeleri sıcağı sıcağına mobil cihazlarından takip ettiğini belirtti.

ÇALIŞANLARIN YÜZDE 47'Sİ GELİŞMELERDEN KOPAMIYOR

Randstad, yılın ilk günlerinde gerçekleştirdiği araştırmada çalışanlara tatildeyken işlerinden ne kadar uzak kalabildikleri soruldu. Dünyadaki çalışanların yüzde 47’si tatile çıktıklarında işte neler olup bittiğinden cep telefonları ve tablet bilgisayarlarıyla haberdar olduğunu belirtti.

Gerçekleşen araştırmada çalışanların neredeyse yüzde 30’u işverenlerinin tatil sürecinde kendilerine erişim beklentisi olduğunu, gönüllü olarak mobil cihazlarından gelişmeleri takip ettiğini belirtti. Özellikle 24 yaş ve altı genç çalışanların yüzde 37’si 7/24 işverenlerinin kendilerine erişim hissi ile tatilde işle ilgili gelişmeleri takip ettiğini belirtirken aynı yaş aralığındaki çalışanların yüzde 55’inin gün içerisinde cep telefonlarından ya da tablet bilgisayarlarından tüm bilgilendirmeleri takip ettiği ortaya çıktı.

ORTA YAŞTAKİLER UZAK KALABİLİYOR

Türkiye’nin de dahil olduğu araştırmada orta yaş aralığında olan çalışanların yüzde 71’i tatilleri sırasında kolayca işle ilişkilerini kestiklerini belirtirken, üzerlerinde erişim baskısı hissetmediklerini söyledi.

ÇAĞA AYAK UYDURAN ŞİRKETLER KAZANIYOR

Randstad Türkiye Genel Müdürü Altuğ Yaka, iş dünyası için mobil internet ve akıllı cihazların ihtiyaç listesinde son yıllarda ilk sırada yer aldığını belirtiyor.

İşverenden çalışana mobilitenin kişilerin çalışma şeklinde ve şirket içi iletişime önemli değişimler getirdiğini belirten Yaka “Yapılan araştırmalar mobil internet ve akıllı cihaz kullanımının bir önceki yıla göre neredeyse yüzde 40’lara kadar arttığını işaret ediyor. Günlük hayat ve iş hayatını iç içe geçiren, birleştiren mobilite kavramı özellikle genç çalışanların vazgeçilmezi. Zaman ve mekan bağımsız olarak şirketteki gelişmeleri tatildeyken bile akıllı cihazları üzerinden takip eden yeni jenerasyon bunu bir iş yükü olarak değil, bir rutin olarak değerlendiriyor" diye konuştu.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bağımlılık, çağın, hastalığı, mobil, yeni


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çağın En Büyük Hastalığı: Mutsuzluk tiNa Serbest Kürsü 0 12 Eylül 2013 20:21
Yeni Çağın Hastalığı: Elektronik Uykusuzluk Liaaa Sağlık Köşesi 0 09 Temmuz 2012 01:50
Çağın Yeni Hastalığı: Nomofobi ELa__ Ruh Sağlığı 0 21 Mayıs 2012 16:33
Çağın Hastalığı Boyun Kireçlenmesinin Sebepleri Liaaa Sağlık Köşesi 0 11 Nisan 2012 02:02
Modern çağın hastalığı telaştan kurtulun! Ruj Kişisel Gelişim 0 06 Eylül 2011 15:41