IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Şubat 2014, 14:50   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kıskançlıkla hayatınızı zindan etmeyin




Aşırı kıskançlık, özgüven eksikliği, gelecek ve yalnızlık korkusu, menopoz… Tüm bu sorunların üstesinden gelmek o kadar da zor değil.

ABD’li psikolog Artest Battler’ın ‘Daimi Mutluluk’ çalışması, sizleri huzura taşıyacak. Battler’a göre, hayatı zindan eden kıskançlıktan kurtulmak çok kolay. Dünya kadınlarının en büyük problemleri olarak gösterilen kıskançlık, menopoz, utangaçlık, özgüven eksikliği, gelecek ve yalnızlık korkuları, psikolog Artest Battler’ın tavsiyeleriyle son buluyor.
ABD’de on binlerce kadının, daha mutlu bir hayat sürmesini sağlayan Buttler, bu problemlerin hepsinin birbirleriyle bağlantılı olduğunu belirtiyor. Bu sorunların birbirlerini tetiklemesiyle ortaya çıktığını ifade eden Buttler, “Bu sorunlar, üstesinden gelinemeyecek sorunlar değil. Birçok hastam, özellikle menopoz dönemlerinde ağır bir bunalıma girdi. Ancak bu dönemin, yaşamın bir gereği olduğunu intibak ederek olaya bakanlar, tavsiyelerim sonunda mutlu olmayı başardılar” dedi.
Eşinizle konuşmayı deneyin
Battler’a göre, kıskançlıkla mücadele etmenin yollarından biri, kişinin kendisiyle konuşması. Öncelikle, “Ben eşimi neden kıskanıyorum?” sorusuna bir cevap bulmalı. Acaba, eşiniz sizi kıskandıracak hareketler içerisinde bulunuyor mu? Yoksa siz olayları abartıyor musunuz? Bu soruların cevabını bulursanız, çözümü kendiliğinden gelecektir. Ancak siz olayları daha ileri boyutlara götürebilirsiniz.
Eşinizle gerçek anlamda bir ilişkiniz varsa, onunla konuşmayı deneyin. Evet, açık bir şekilde neden onu kıskandığınızı anlatın. Eşiniz sizin bu olumlu yaklaşımınıza kesinlikle pozitif bir cevap verecektir. Tepkiniz nasıl olursa olsun, kendinizi kontrol edebilmek için yapmanız gereken, duygularınızı çok iyi tanımak ve ruhsal yapınızı kontrol altına almaktır. Bu noktaya dikkat edin.
İşte kıskançlıktan kurtulmak için uygulamanız gereken formüller:
- Özellikle kıskançlık-depresyon kısır döngüsüne düşerken, ilk olarak sizin aslında çok güçlü biri olduğunuzu düşünün.
- Eşinize veya partnerinize, onsuz da yapabileceğini hissettirin.
Konuşurken, rahat davranın.
- Kıskançlık konularını tartışırken, kesinlikle agresif olmayın. O konuşurken, sözünü kesmeyin. Siz de konuşurken, sözünüzün kesilmesine izin vermeyin.
- Birlikte yapmadığınız farklı bir eğlence bulmaya çalışın.
- Sevdiklerinize, arkadaşlarınıza, ailenize sürprizler yapın.
- Ona yeterince ilgi gösterirken, kendinizin de ilgiye ihtiyacınız olduğunu eşinize hissettirin.
Başarılarınızı hatırlayın
Geçmişte yaptığınız başarılı işleri, güzel anıları hatırlayın. Örneğin, sevdiğiniz şiirler, yakın arkadaşlarınızın fotoğrafları, birlikte çok eğlendiğiniz anıların fotoğrafları… Kendi benliğinizi her zaman ödüllendirin. Çok güçlü olduğunuzu bilinçaltınıza mutlaka kabul ettirin. Evliyseniz ve çocuğunuz varsa, eşinizle ve çocuklarınızla hayatınızın daha anlamlı olduğunu düşünün. Eşinizi veya partnerinizi kıskanmaya başladıysanız, geçmişteki özel anlarınızı hatırlayın. Birlikte çok mutlu olduğunuz günleri gözünüzün önüne getirin. Farkı göreceksiniz.
Kendinize özen gösterin
Soluğu güzellik merkezinde alın. Önce saçlarınızı yaptırın, ardından üzerinize yeni kıyafetler alın. Çünkü kendisine özen gösteren kadın, yaşadığı sıkıntılı anları bir an için olsa bile unutur. Yani metabolizması normale döner. Dr. Battler, hastalarına, kıskançlık dönemlerinde giyim tarzlarını değiştirmelerini öneriyor. Örneğin, genelde etek giyen bir hastasına, jean pantolon ve kendisini daha iyi hissettirecek bluzlar tavsiye ettiğini belirten Battler, bu sayede, kişi kendisini daha farklı görmeye başlıyor. Eşine duyduğu kıskançlığı unutuyor” diyor.
Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
etmeyin, hayatınızı, kıskançlıkla, zindan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Saçlarını Zindan Zindan Sal Bugün/ Orhan Seyfi Şirin Afrodit Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 15 Kasım 2011 21:54
Kıskançlıkla hayatınızı zindan etmeyin ! Melodram Felsefe 0 01 Ekim 2011 17:15
Saçlarını Zindan Zindan Sal Bugün... Sevda Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 24 Mart 2010 04:37