IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Ruh Sağlığı (https://www.ircforumlari.net/ruh-sagligi/)
-   -   Kendi kendinize konuşuyorsanız. (https://www.ircforumlari.net/ruh-sagligi/564502-kendi-kendinize-konusuyorsaniz.html)

Amelia 10 Şubat 2014 14:55

Kendi kendinize konuşuyorsanız.
 
Çok sık kendi kendinize konuştuğunuzu mu farkettiniz ya da kendi kendinize konuştuğunuzu farkedip "Deli miyim, neyim?" diye mi soruyorsunuz?

Delirmenin ilk işaretlerinden biri olarak yorumlanan kendi kendine konuşmanın aslında yararlı olduğu ortaya çıktı.
Bilim insanları dışa vurulan 'iç sesin' kişinin kendini kontrol etme yetisinin gelişmesi ve düşünmeden hareket etmenin azalması anlamında faydalı olabileceğini belirtiyor.
Araştırmacılara göre, kendi kendine konuşma eylemi, iradeyi güçlendirme, tartışma ve öfkeleri yatıştırma ve karar verme sürecinin doğru bir şekilde işlemesini sağlama anlamında da yararlı.
Kanada'daki Toronto Üniversitesi'nden psikologlar, yaptıkları araştırmada gönüllülerden kendi kendilerini kontrol etmelerini gerektirecek birkaç testten geçmelerini istedi.
Profesör Michael Inzlicht, "Yapılan deneylerde, insanların iç seslerini kullanma ya da kendi kendilerine konuşma imkanı bulamadıkları zamanlarda daha düşüncesizce hareket ettiklerini gördük" diyor. Ekibin araştırma sonuçları Acta Psychologica bilim dergisinde yayınlandı.
Alıntı


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:41.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net