IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Şubat 2014, 19:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ruhsal sorunlara şifa kaplıca




Doğa ve tarih cenneti Amasya, yüksek karbondioksit bileşimine sahip şifalı sularıyla 'ruhu' besliyor. Psikolojik sorunları ve stresi alıp götürüyor...


Bursa denilince ilk akla gelen şey şifalı suları oluyor. Kent, kalsiyum içeren kaplıca suları ve doğa güzellikleriyle ziyaretçilerini adeta büyülüyor. Şifalı sularının büyük bölümü deniz seviyesinden 220 metre yükseklikte kurulu olan Çekirge ilçesinde yer alıyor. 85 dereceye kadar şifalı suları kadın hastalıkları başta olmak üzere romatizma, bel ağrıları, kalp ve damar hastalıklarına iyi geliyor.

ÜNİVERSİTEDEN ONAYLI
Hastalıklarına doğal çare arayanların diğer bir adresi ise yeşilin her tonunu bünyesinde barındıran Amasya oluyor. Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Merkezi'nin hazırladığı rapora göre, Amasya kaplıcalarının suyu, "Oliga-mineral suları" grubuna giriyor. Çamur banyoları deri hastalıklarına ve romatizmal ağrılara iyi gelirken, içme kuru olarak kullanıldığında ise özellikle şeker hastalarını şifa oluyor. En önemli kaplıcaları ise şunlardır: Terziköy Kaplıcası İl merkezine 32 km. uzaklıkta yemyeşil bir doğa üzerine kuruludur. Kaplıca suyu 40 derece kadar çıkmaktadır. Romatizma ve adet ağrıları üzerinde etkilidir.

Gözlek Kaplıcası
Kaplıca alanı, Amasya-Göynücek yolu üzerindeki Gözlek Köyü'nde yer almaktadır. Karbondioksit bileşimine sahip suyu, Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmıştır. Romatizmal hastalıklar başta olmak üzere cinsel sorunlara stres bozukluklarına iyi gelmektir.

Hamamözü Kaplıcaları
Hamamözü ilçesi sınırları içinde, Hamamözü Vadisi'nde yer almaktadır. Sodyum içeren suyu 43 derece kadar çıkmaktadır. Bu özelliği ile hormon düzensizliği ve ruhsal sorunlara derman olmaktadır. Ayrıca yaşlılardaki titreme sorunun ortadan kaldırdığı bilinmektedir.

TARİHİ ZENGİNLİK
Amasya, tarihi zenginlikleriyle de ziyaretçilerine keyifli zamanlar yaşatmaktadır. Bunların başında Sultan Beyazıt Cami ve Medresesi, Beyazıt Paşa Camisi Sultan Mesut Türbesi, Halife Gazi Türbesi, Yürgüç Paşa Camisi, Bimarhane, Yakup Paşa Medrese ve Taş Han gelmektedir. Bu yapılar arasında Bimarhane İlhanlılar döneminde yapılmış olup, akıl hastalarının müzikle tedavi edildiği bir şifahanedir.

ETKİLİ OLDUĞU HASTALIKLAR
Amasya kaplıcaları, stresten cinselsorunlara kadar her hastalıktaetkilidir. Şifalı suları, sinir sistemini vestres bozukluklarını düzene sokuyor.Yüksek ve düşük tansiyonu normal düzeye indirdiği gibi kolestrolü dedengeliyor. Ayrıca cinsel isteksizlik veüreme sorunları gibi cinsel hastalıklarada tam bir ilaç etkisi yapıyor.
Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kaplıca, ruhsal, sorunlara, şifa


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Peygamber Efendimizin Şifa Duası, Hz.Muhammet Şifa Duası Violent Dualar 0 08 Kasım 2013 10:53
Kahramanmaraş Kaplıca ve İçmeleri efLatun Akdeniz Bölgesi 0 20 Aralık 2011 21:25
Biruş Şifa - Şifa Kuyusu/Furkan Özüdoğru Afrodit İslamiyet 0 23 Ekim 2011 19:47
Niğde Kaplıca Ve İçmeceler Ecrin İç Anadolu Bölgesi 0 30 Ağustos 2011 00:09
Şifa Hayat Suyu Kaplıca - Kızılcıhamam YapraK Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri 0 14 Mart 2010 22:47