IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Şubat 2014, 12:51   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fakirlik çocuklarda kalıcı sorunlara yol açıyor




SAN DIEGO - ABD'nin California Üniversitesinde Sosyal Bilimler Profesörü Greg Duncan, American Association for the Advancement of Science (AAAS) adlı derneğin yıllık konferansında açıkladığı bir araştırmaya göre, yoksulluk içinde büyüyen çocuklar, yetişkin olduklarında derin ve kalıcı nörobiyolojik sorunlarla karşılaşıyor, yani fakirlik, çocuklarda ömür boyu kalıcı sağlık sorunlarına yol açıyor.

California eyaletinin San Diego kentinde yapılan konferansta konuşan Duncan, fakirliğin gelişmekte olan çocuğun nörobiyolojik sistemini derinden etkilediğini ve bu etkinin ömür boyu sürdüğünü söyledi.

Kanada'da British Columbia Üniversitesinde pediatri profesörü olan ve konferansa katılan Dr. Thomas Boyce, "Genetik analizler ve beyin tarayıcıları ile yaptığımız nörolojik ve hormonal araştırmalar bize fakir çevrelerde büyüyen çocukların strese karşı orantısız tepki verdiğini gösterdi" dedi.

Dr. Boyce, araştırmaların, sefaletin çocuğun biyolojik, beyin ve genetik gelişimini etkilediğini gösterdiğini söyledi. Greg Duncan, kötü sosyo-ekonomik şartların çocukta yarattığı nörobiyolojik izleri araştırırken, aile gelirini, çalışma süresini, eğitim düzeyini, sosyal yardımları, sağlık durumunu, adli sicili ve bekar annelerin durumunu göz önünde bulundurduklarını bildirdi.

FAKİRLİĞE KARŞI YENİ SOSYAL STRATEJİLER

"1968 ve 1975 yılları arasında doğan 1589 kişinin gelirini ve çalışma süresini inceledik" diyen Duncan, "Araştırmamız, ABD'nin ailelere yönelik sosyal yardım politikalarının iyi neticeler verdiğini gösteriyor" dedi.

Harvard Üniversitesi profesörlerinden Dr. Jack Shonkoff ise, fakirliğin nörobiyolojik etkilerini anlamak, uzmanların fakirliğe karşı yeni sosyal stratejiler oluşturmasına yardım edeceğini belirtti. Shonkoff, ilaçların sadece fakirliğin yarattığı nörobiyolojik sorunların giderilmesine yaradığını, fakirliği yaratan nedenleri ortadan kaldırmadığını da sözlerine ekledi.
Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
acıyor, cocuklarda, fakirlik, kalıcı, sorunlara, yol


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kalıcı makyaj hakkında herşey, Kalıcı makyaj nedir? A'dan Z'ye kalıcı makyaj Zen Makyajın Püf Noktaları 0 31 Ocak 2013 13:47
Zihinsel özürlü çocuklarda cinsel sorunlara ailelerin yaklaşımı (Dr Bülent MADİ) Ecrin Makale - Araştırma - Ve Bilimsel Yazılar 0 12 Şubat 2012 19:25
Kalıcı Link Degişimi yapılır Kalıcı Boston Link değişimi 16 09 Aralık 2010 12:54
aSıL FakirLik.. ^^İremCe^^ Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 12 Temmuz 2008 20:26