IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Mart 2014, 17:07   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kediniz varsa şanslısınız




Kediniz varsa şanlısınız
Kedi mırlaması soft bir müzik gibi algılanarak kişiye kendini mutlu hissettiriyor.



Uzmanlar, kedi sevmenin depresyon ve yüksek tansiyon gibi hastalıklar ile mücadelede olumlu rol oynadığını ve hasta insanların duygusal açıdan kendilerini iyi hissetmelerine olanak sağladığını söylüyor.
Stresi azaltıyor

Kedilerin vücut ısıları insanlarınkinden daha yüksektir. Kedilerde ek olarak mırıldama hareketi vücutta benzer duyguları uyandırdığı için insanlarda bir sevgi bağı hissettirmektedir. Bu da güven, bağlılık, sevgi, şefkat ve vicdan duygusunu artıyor. Dolayısıyla da stresi alıyor.

Beynin Ekolojisi isimli bilimsel projenin başkanlığını yapan Prof. Dr. Aleksey Danilov, Rusya'nın Ria Novosti Haber Ajansı’na ajansına verdiği demeçte şunları söyledi: ‘‘Depresyon seviyesinin azalmasında ve bazı hastaların depresyondan tamamen kurtulmalarında kedilerin yardımcı bir rol üstlendikleri, uzun zaman önce kanıtlandı. Bu durum özellikle yalnız yaşayan bireyler, çocuğu olmayan çiftler ve yaşlı insanlar açısından oldukça önemli olmaktadır.
Kedi sevmek meditasyon etkisi yaratıyor

Besledikleri kedi ile ilgilenen bireyler, hayvanın kendilerine ihtiyaç duyduğunu hissetmekte ve bu esnada da depresyonun önlenmesi ve tedavisi için oldukça gerekli olan güçlü bir duygusal bağ oluşmaktadır’’. Açıklamasının devamında, kedilerin yüksek tansiyonu düşürmeye de yardımcı olduğunu belirten Danilov, ‘‘İnsan birkaç dakika boyunca kedi sevdiği zaman, adeta bir meditasyona giriyor, rahatlama ve huzur hissediyor. Tüm bu olumlu etkiler de tansiyonun normal seviyesine dönmesine yardımcı oluyor’’ ifadeleri ile sözlerini tamamladı.
Prof. Dr. Danilov ile birlikte aynı projede görev alan uzman Yekaterina Osipenko ise kedi mırıltılılarının dinleyen insanlarda rahatlatıcı bir etki yaptığını belirterek, ‘‘Ses modülasyon ve tonlama konusunda elde edilen verilere göre, kedi mırıltılıları insan kulağı tarafından son derece pozitif bir biçimde algılanmaktadır’’ şeklinde konuştu.
Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kediniz, varsa, şanslısınız


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ağrıyorsa şanslısınız MySpace Sağlık Köşesi 0 02 Eylül 2013 20:18
Umudun varsa Ay Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 25 Mart 2010 10:35