IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Ruh Sağlığı (https://www.ircforumlari.net/ruh-sagligi/)
-   -   Beyin gücünü doğru kullanmanın yolları (https://www.ircforumlari.net/ruh-sagligi/574195-beyin-gucunu-dogru-kullanmanin-yollari.html)

Amelia 16 Mart 2014 22:32

Beyin gücünü doğru kullanmanın yolları
 
Beyin gücünü doğru kullanmanın yolları
Beyin gücünüzü doğru kullanmanın mümkün olduğunu biliyor muydunuz?




Beden dilinizle verdiğiniz doğru ve etkili mesajla bunu başarmak çok kolay. Biriyle konuşurken bir yandan da sıcak kahvenizi tutuyorsanız okişiye karşı o anda,farkında olmadan daha sıcak davrandığınızı biliyor muydunuz? Bunu biz değil, araştırmacılar söylüyor. Ariazona Üniversitesi psikoloji profesörü Art Glenberg, beden dilinizi etkili kullanarak yaşamınızın kolaylaşacağını söylüyor.
Madde 1

Etrafınıza özgüven saçmak istiyorsunuz
İpucu: Koltukta otururken bir kolunuzu yana diğerini ise arkaya doğru koyun ve bacak bacak üstüne atın.

Neden işe yarıyor?
İnsanlar bu şekilde oturduklarında kendilerini olduklarından daha da fazla güvende hissediyor. Colombia ve Harvard Üniversiteleri'nde yapılan araştırmalara göre bu şekilde oturarak vücudunuzdaki stres hormonunu azaltıp testesteronunuzu artırıyorsunuz. Patronunuzla konuşmak istediğinizde bu şekilde oturmayı deneyin.
Madde 2

Tartışmayı büyütmek istemediğinizde...

İpucu: Başınızı sallayarak onaylayın.

Neden işe yarıyor?
Bir arkadaşınızla ya da patronunuzla ufak bir tartışma yaşadığınızda sorunun daha da büyümemesi için karşınızdaki konuşurken onu başınızı sallayarak dinleyin. Bu sayede pozitif bir hava yaratmış olacaksınız. Bununla da kalmayıp kendinizi de rahatlamış hissedeceksiniz.
Madde 3

Aynı konu üzerine defalarca düşünmeyin

İpucu: Sabunla ellerinizi yıkayın

Neden işe yarıyor?
Michigan Üniversitesi'nde yapılan araştırmalara göre insanlar bie karar aldıktan hemen sonra ellerini yıkarlarsa o konu üzerinde daha fazla düşünmedikleri ortaya çıkmış. Diyelim ki bir konu hakkında neredeyse takıntılı hale geldiniz. Ellerinizi sabunla yıkayın ve bunu yaparken düşüncelerinizin de su ve sabunla akıp gittiğini hayal edin. Diyelim ki yaptığınız bir iş istediğiniz kadar iyi olmadı; o zaman hemen antibakteriyel bir ıslak mendille ellerinizi temizleyin.
Madde 4

Beyin fırtınası yapmak istediğinizde...

İpucu: Parmaklarınızla masaya baskı yapın.

Neden işe yarıyor?
Parmaklarınızla masanıza baskı yaptığınızda otomatik olarak kol kaslarınız da çalışmış oluyor ve bu sayede beyninizde yaratıcılık devreye giriyor. Yaratıcılığınız ortaya çıktığında beyin fırtınasıyla halledemeyeceğiniz hiçbir konu yok.
Madde 5

Hafızanızı güçlendirin

İpucu: Kağıda karalama yapın.
Neden işe yarıyor?
Yapılan araştırmalara göre boş bir kağıda yaptığınız karamalar hafızanızın rahatlamasına ve güçlenmesine yardımcı oluyor. Yaptığınız çizimler ortalama yüzde 30 gibi bir oranda hafızanızı güçlendiriyor.
Madde 6

Ruh halinizi dışa vurmak istediğinizde...

İpucu: Güneş gözlüğünüzü takın

Neden işe yarıyor?
Güneş gözlüğünüzü taktığınızda bilinçaltınızda kendinizi çok daha güvenli ve özgür hissedeceksiniz. Böylece iç dünyanızı keşfe çıkmak sizin için zorluktan çok eğlenceye dönüşecek. Hollywood yıldızları boşuna 7/24 güneş gözlükleriyle gezmiyor demek ki!
Madde 7

Zor bir karar vermek üzeresiniz

İpucu: Elinizde bir ağırlık alın ve havaya kaldırın.

Neden işe yarıyor?
Amsterdam Üniversitesi'nde yapılan araştırmalar gösteriyor ki insanlar ne zaman ağır bir objeyi havaya kaldırırlarsa, aldıkları ağır kararların da o kadar kolay üstesinden geliyorlar. Diyelim ki çok önemli bir konuhakkında yeni kararlar almak üzeresiniz, hemen elinize sizi zorlamayacak bir ölçüde ağırlık alın ve havaya kaldırın. Bu ipucu sayesinde çekici kollara sahip olmanız da kaçıılmaz.
Madde 8

Rahatlamak istediğinizde...

İpucu: Bir erkeğe sarılın

Neden işe yarıyor?
Yapılan araştırmalara göre kadınlar, erkeklerin saçlarına ya da tenlerine dokunduklarında kendilerini çok daha rahatlamış hissediyorlar. Çünkü dokunma hissi onlara güven veriyor. Sevgiliniz yoksa erkek kardeşinize sarılsanız da aynı etki oluşacatır.
Madde 9

Bir probleminizi hızlıca çözmek istiyorsunuz

İpucu: Bir adım geriye atın.

Neden işe yarıyor?
Radboud Üniversitesi'ndeki araştırma için, öğrenciler öncelikle iki ayrı gruba ayrılmış ve ardından her iki gruba da aynı sorular verilmiş. Bir gruba soruları cevaplatmadan önce birkaç adım geriye doğru yürümeleri söylenirken diğer gruba ise birkaç adım öne doğru yürümeleri söylenmiş. Sonrasında ise geriye doğru yürüyen öğrencilerin soruları daha çabuk yaptıkları saptanmış. Denemekte fayda var.
Madde 10

Kariyeriniz ya da aşk hayatınızla ilgili karar almak istediğinizde...

İpucu: Bedeninizin üst bölümünü yana doğru (istediğiniz yöne yatırın).

Neden işe yarıyor?
Araştırmalara göre vücudunuzu yana yatırdığınızda beyninize gönderdiğiniz sinyaller sayesinde hayatınızı şekillendirmenin ve zamanı planlamanız çok daha kolay. İlişkinizle ilgili karar almadan önce bu maddeyi uygulayın. İşe yaradığını göreceksiniz.
Alıntı


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:15.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net