IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Ruh Sağlığı (https://www.ircforumlari.net/ruh-sagligi/)
-   -   Kar psikolojimizi nasıl etkiliyor (https://www.ircforumlari.net/ruh-sagligi/574201-kar-psikolojimizi-nasil-etkiliyor.html)

Amelia 16 Mart 2014 22:44

Kar psikolojimizi nasıl etkiliyor
 
Kar psikolojimizi nasıl etkiliyor
Kar yağışı keyiflendiriyor mu yoksa moral mi bozuyor?



Uzmanlar karın insanı rahatlattığını, kişide bir gevşemeye neden olduğunu söylüyor ve kişilerin kar yağdığında yaşayabilecekleri güzellikleri kaçırmaması gerektiğini belirtiyorlar.

Son günlerde Türkiye’yi etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı, İstanbul’da da kendini gösteriyor. Kar birtakım olumsuzlukları getirse de, beyaz görüntüsüyle insan psikolojisini olumlu etkiliyor.Uzmanlar karın insanı rahatlattığını, kişide bir gevşemeye neden olduğunu söylüyor ve kişilerin kar yağdığında yaşayabilecekleri güzellikleri kaçırmaması gerektiğini belirtiyorlar.

Bembeyaz görüntüsünün yanında bir örtü gibi tabiatı kaplayan kar, birtakım olumsuzluklara neden olsa da görüntüsüyle kişinin psikolojisini doğrudan etkiliyor. Doğal bir tabiat olayı karın kişide gevşemeye neden olduğunu vurgulayan Uzman Psikolog İhsan Öztekin, beyaz görüntüsüyle karın kişiyi rahatlattığını, gevşettiğini belirtti.

Psikolojide beyaz rengin iç açıcı, ferahlatıcı etkisi olduğuna dikkat çeken Öztekin, yaz aylarında yeşil ve mavinin, sonbahar mevsiminde sarının ve kışın ise beyazının kişinin ruh sağlığına olumlu etki ettiğini kaydetti. Trafikte birtakım aksamalara neden olan karın kişide zaman zaman endişeye neden olabildiğinin altını çizen Öztekin, karın avantaja dönüştürülebileceğini ifade etti. Bu dönemde ailelerin birbirine daha fazla zaman ayırabileceğini belirten Öztekin, soğukluğuna rağmen iç ısıtan karlı günlerde kişilerin tedbirini alması gerektiğini dile getirdi.Pozitif etki için kişinin negatif etkiden arınması gerektiğini kaydeden Öztekin, kişilerin kar yağdığında yaşayabilecekleri güzellikleri kaçırmaması gerektiğini sözlerine ekledi
Alıntı


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:27.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net