IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Ruh Sağlığı (https://www.ircforumlari.net/ruh-sagligi/)
-   -   Hırslarımız ömrümüzden 15 yıl götürüyor (https://www.ircforumlari.net/ruh-sagligi/574202-hirslarimiz-omrumuzden-15-yil-goturuyor.html)

Amelia 16 Mart 2014 22:44

Hırslarımız ömrümüzden 15 yıl götürüyor
 
Hırslarımız ömrümüzden 15 yıl götürüyor
ABD'de yapılan bir araştırma insanların sürekli olarak hırsları yüzünden mutsuz olduğunu ortaya koydu.




Amerikalı bilim adamları Oxford, Harvard ve Yale gibi elit üniversitelerde mezun olan 717 kişi üzerinde inceleme yaptı. Ayrıca iyi bir diploma sahipi olmayıp da hırslı olan insanları da ömürlerinin sonlarına kadar izlendi.

Amerika'nın Indiana eyaletindeki Notre Dame Üniversitesi, konuyla ilgili yaptırdığı araştırmada ilginç sonuçlara ulaştı. Buna göre, hırslı insanların sağlıklarına daha az dikkat ettiği ve daha kötü hayat şartlarına sahip olduğunu tespit eden uzmanlar, bu tür kişilerin hem mutsuz hem de ortalama 15 yıl az yaşadığı belirlendi.

Psikolog Wolfgang Krüger, hırslı insanların sürekli olarak stres altında olduklarına dikkat çekerek, 'Ancak fiziksel ve ruhsal olarak sağlıklı kalabilmek için stres ve gevşeme arasında sürekli olarak değişim gerekir.' şeklinde konuştu.

Krüger, 'Hırslı insanlar elindekilerle yetinmez her zaman daha iyisini ve mükemmeli ister, kendi performanslarından da tatmin olmazlar. Vücutlarını bir makine gibi görürler. Sürekli olarak mutsuz ve hastadırlar. Sosyal bağlantıları zayıf ve bedensel durumları da kötüdür.' ifadelerine yer verdi.

Hırslı insanların kötü alışkanlık edinmeye daha fazla eğilimli olduğuna dikkat çeken Alman psikolog, 'Alkol, yemek ve nikotin. Sonunda ölümü erken getirir.' dedi.
Alıntı


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:02.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net