IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Ruh Sağlığı (https://www.ircforumlari.net/ruh-sagligi/)
-   -   Ruh Sağlığı ve Psikoloji (https://www.ircforumlari.net/ruh-sagligi/613753-ruh-sagligi-ve-psikoloji.html)

xena 15 Eylül 2014 16:12

Ruh Sağlığı ve Psikoloji
 
Ruh sağlığı, kişinin kendisiyle ve diğer insanlarla bir uyum ve denge içinde olmasıdır. Bu uyumun sınırları çok keskin değil, değişken ve belli ölçülerde de esnektir.

Ruh sağlığının yerinde olduğunun işaretleri kişinin kendi içinde ve toplum içindeki tutum ve davranışlarında kendini gösterir. Ruh sağlığı yerinde olan kişiler; kendine güven sahibi, nedensiz kaygı ve korkulara sahip olmayan, yakın ve uzak çevresi ile sağlıklı iletişim kurabilen, çevresine de danışan fakat bağımsız karar verebilen, zorluklar karşısında yılmadan çözüm üretmeyen çalışan, içinde yaşadığı toplumun ahlak ve değer yargılarına uyumlu, hem işini yapan hem de dinlenme zamanında dinlenebilen, başkalarını sevebilen ve kendine gülebilen bireylerdir.

Ruh sağlığının bozulması, kişinin çevresi ile sorunlar yaşamasına ve fiziksel rahatsızlıkların ortaya çıkmasına, var olan rahatsızlıkların da artmasına zemin hazırlar. Kişi olumlu düşündükçe, ruh sağlığının düzelmesine parallel olarak diğer sorunları da düzelmeye başlar. Bu nedenle, moral çok önemlidir. Kişi her sorunun bir çözümünün olduğunu bilirse, karşılaştığı sorunları kafasında büyütmek yerine çözümüne odaklanacaktır.

İnsanlar kimi zaman fiziksel görünümlerini, kimi zaman da toplum içerisindeki konumlarını dert ederler. Oysa ki, kendileriyle aynı durumda olan fakat çok başarılı olabilmiş, kendi ile barışık pek çok örnek vardır.

Kişi, kendinden daha zor durumda olmasına rağmen başarılı olabilen insanları örnek alırsa, kendine güveni artacaktır.

Kolları ve bacakları olmamasına rağmen yüzen, kolları olmadığı halde ayaklarıyla harika resimler yapabilen, girdiği bütün seçimleri kaybeden, bütün işlerini batıran ama bir gün ABD başkanı olan insanlar vardır...

Hiç bir şey çözümsüz ve hiç bir dert sürekli değildir. Ayrıca, her zorlukla birlikte bir kolaylık da vardır. Kuran'da Allah şöyle buyuruyor: "Şüphesiz güçlükle beraber bir kolaylık vardır. Gerçekten, güçlükle beraber bir kolaylık vardır.." Kişi sadece karşılaştığı sorunları değil, bu zorlukların yanındaki kolaylıkları görmeye çalışırsa, içinde bulunduğu sıkıntıları çözmesi kolaylaşacak ve ruhsal olarak da daha rahat edecektir.

Ruh Hastalıkları: Panik Atak, Otizm, Depresyon, Stres,Alkol Bağımlılığı, Aşırı Uyuma, Hiperaktivite ve Dikkat Eksikliği, Tik, Öfke, Şizofreni, Kekemelik, Uykusuzluk, Uyurgezerlik, Çocuklarda ve Bebeklerde Uykusuzluk başlıca ruh hastalıkları arasındadır.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:42.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net