IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Ruh Sağlığı (https://www.ircforumlari.net/ruh-sagligi/)
-   -   Psikolojik bağımlılık nedir kısaca (https://www.ircforumlari.net/ruh-sagligi/633024-psikolojik-bagimlilik-nedir-kisaca.html)

PySSyCaT 25 Ekim 2014 14:15

Psikolojik bağımlılık nedir kısaca
 
Psikolojik bağımlılık nedir kısaca,

Psikolojik bağımlılık yani halk içindeki ismi ile tiryakilik demek doyuma ulaşmak için meydana gelen güçlü duygulara denir.

Madde kullanılmasından dolayı oluşan doyum duygusu kişide psikolojik bağımlılığa neden olur. Mesela uyuşturucu tüketimi buna örnek olarak verilebilir. İnsan ne yaparsa yapsın bu alışkanlığını bırakamaz ve çok çaba harcamasına rağmen kullanmaya devam eder. Bu durumun tek sebebi psikolojik olarak meydana gelen bağımlılıktır.

Bağımlı insanlar bu maddeye ihtiyaç duyduğunda normalde yapmayacağı şeyler yapmaya başlar. Mesela bu maddeden bulabilmek için hırsızlığa bile başvurabilir.

Psikolojik olarak meydana gelen bağımlılığı temel olarak açıklamak gerekirse insanın bağımlısı olduğu maddeyi kullanması sonucunda hissettiği doyum duygusudur.

Psikolojik açıdan bir şeye bağımlı olan kişiler bu maddeyi bırakamaz ve asla vazgeçemez. Bu durumda yapılması gereken şey yetkili bir kuruluştan yardım alıp bu kötü alışkanlıktan kurtulmaktır.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:01.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net