IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Sağlık Köşesi (https://www.ircforumlari.net/saglik-kosesi/)
-   -   insanlar neden yalan söylerler (https://www.ircforumlari.net/saglik-kosesi/633034-insanlar-neden-yalan-soylerler.html)

PySSyCaT 25 Ekim 2014 14:20

insanlar neden yalan söylerler
 
insanlar neden yalan söylerler,

Hiç merak ettiniz mi, bir insan ne için yalan söyleme gerekliliği hisseder. Neden yalan söz söylerler anlaması aslında çok zor değildir. Kişiler genelde yaptıkları yanlışı gizlemek için, utandıkları şeyleri ört bas etmek için veya değer verdikleri insanlara zarar gelmemesi için yalan söyleme ihtiyacı duyarlar. Kimi zaman da durum değişir ve kendi çıkarlarını korumak için yalana başvururlar.

Esasında bu davranış doğru değildir ancak bazen içinde bulunduğumuz durum yalan söylememizi gerektirir. Kimi yalanlar duruma göre yararlı olabilir. Bu tip yalanlara beyaz yalan denilir. Mesela boşanacak olan bir çiftin evliliğini kurtarmak amacıyla Ayşe Mehmet’i hala seviyor ancak söylemekten çekiniyor diyerek ikilinin birbirine güven duymasını sağlayabiliriz. Bu tip beyaz yalanları yaşamın akışı içinde nerde söylememiz gerektiğini zamanla kavrıyoruz.

Yalan şeyler söyleme alışkanlığı aslında insanların yaratılışında sahip oldukları bir şey. Yalan söylemeyen bir insan bulmak imkansıza yakındır. Bazı insanlar masum yalanlar söylerken bazıları da kötü yalanlara başvururlar. Sonuç olarak yaşamımızda yalanın yeri vardır.

Özetle:

- Kişiler korktukları için yalana başvurabilirler.

- Bazen de çıkarlarını koruma amacıyla yalanlar uydururlar.

- Kişiler yaptığı hataları, utandıkları şeyleri gizlemek için yalana başvururlar.

- Sevdiklerini koruma amacıyla da yalana başvurabilirler.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:01.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net