IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Sağlık Köşesi (https://www.ircforumlari.net/saglik-kosesi/)
-   -   Öfkeyi Yenmenin Yöntemleri - Öfkeyi Kontrol Altına Alma Yöntemleri (https://www.ircforumlari.net/saglik-kosesi/633062-ofkeyi-yenmenin-yontemleri-ofkeyi-kontrol-altina-alma-yontemleri.html)

PySSyCaT 25 Ekim 2014 14:39

Öfkeyi Yenmenin Yöntemleri - Öfkeyi Kontrol Altına Alma Yöntemleri
 
Öfkeyi Yenmenin Yöntemleri - Öfkeyi Kontrol Altına Alma Yöntemleri



Öfke, her insanda bulunan, doğal bir duygudur. Her şey gibi öfke de yerinde olmalıdır. Ama bazı insanlar vardır ki öfkelendiklerinde, öfkelerini kolay kolay dindiremezler. Öfkeyi yatıştırmanın bazı yöntemleri var. Bu yöntemleri uygulayarak, öfkelendiğinizde sakinleşebilirsiniz. Size öfkeyi yenmenin yöntemleri hakkında bilgileri derledik.

Uyuma ve ya Uzanma
Uyuma ve ya uzanma bu durumlar için çok güzel bir yöntemdir. Sinirli olduğunuz bir anda uzanır ya da uyursanız, kalktığınızda kendinizi hiçbir şey olmamış gibi hissedeceksiniz.

Gevşeme
Olduğunuz yere oturun. Derin nefes alın. Başka bir şey düşünmeye çalışın. Hayaller kurarak öfkenizi dindirin. Sizi sakinleştirebilecek mekanlar, olaylar düşünün.

Sabır
Gergin bir ortamda olabilirsiniz. Böyle bir ortamdaysanız sabredin. Ortamdan gideceğiniz anı düşünün.

Mizaha Yönelin
Uzun süre geçmiş ve öfkeniz hala yatışmamışsa tv, internet ve ya kitap aracılığı ile mizaha yönelin. Öfkeniz yatışacaktır.

Farkında Olun

Öfkeliyken, karşılaştığınız durumlar sizlerde daha abartılı, daha kötü gözükecektir. Bu yüzden sakin olun. Bunun gerçekten böyle olduğuna inanın. Tepkinizi sakinleştikten sonra ortaya koyun. Mantıklı düşünmeye çalışın.

Umutsuzluğa Kapılmayın

Her sorunun kolay ya da zor bir çözümü vardır. Kötü bir durumla karşılaştıysanız asla umutsuzluğa kapılıp öfkelenmeyin. Bu işleri daha zor hale getirecektir. Akıllı çözümler bulmaya çalışın.

Sorunları Çözme
Öfkenizi dindirmeye çalışırken, olayı düşünüp üzülmek yerine, yapabileceklerinizi düşünün. Problemi çözerseniz öfkeniz kaybolup gidecektir.

İletişim
Eğer, karşınızdaki bir kişiye öfkelenmişseniz iletişiminizi iyi kurun. Asla yanlış anlaşılmalara yer vermeyin. Niyetinizi iyi belli edin. Önce düşünüp sonra konuşun. Karşınızdakini anlamaya çalışın. Onun da öfkelendiğini unutmayın. Her söze anında cevap vermeyin. Soğukkanlı olun.

Amacınız
Amacınızı unutmayın. Karşınızdakine sinirlenmişseniz ona zarar vermeye çalışmayın. Olayı çözmeye çalışın.

Kendinizi Basit Görmeyin
Bir durum karşısında bütün planlarınız bozulduysa hemen sinirlenip etrafa saldırmayın. Daha iyi bir plan yapabileceğinize inanın.

Alıntı

NightBlue 25 Ekim 2014 14:40

Cevap: Öfkeyi Yenmenin Yöntemleri - Öfkeyi Kontrol Altına Alma Yöntemleri
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Emegine saglık


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:51.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net