IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Ruh Sağlığı (https://www.ircforumlari.net/ruh-sagligi/)
-   -   Stres Giderme Yolları (https://www.ircforumlari.net/ruh-sagligi/633363-stres-giderme-yollari.html)

PySSyCaT 26 Ekim 2014 00:07

Stres Giderme Yolları
 
Stres Giderme Yolları nedir
stres gidermenin yolları

Stres Giderme Yolları

Stres hayatimizi olumsuz yönde etkileyen cagimizin en cok gorulen rahatsizligi.İşte size stres gidermenin yollari.

FARKINDALIK;

Bedeninizin farkında olun.Stresin veye gerilimin vücudunuzun herhangi bir bölgesinde yerleşip yerleşmediğine dikkat edin. Bu, rutin işleri yaparken size yardımcı olacak bir tavsiyedir. Duruş bozukluklarından kaçınmaya çalışın.

Duygularınızın olduğunu kabul edin.Onları özgürce ifade edebilirsiniz.

Bazen bir anda birden fazla duyguya sahip olabileceğinizin ve bazen bu duyguların çatışabileceğinin farkında olun.Duygularınız sizi karmaşaya düşürebilir.

Duygularınızın eylemlerinizi etkilediğinin ve bu eylemlerinizin de başkalrının duygularını etkilediğinin farkında olun.

KONTROL;

Solunumunuzu, nefes teknikleri ya da meditasyonla kontrol etmenizin önemli olduğunun farkında olun.Çünki yanlış solunum bedensel gerilime ve sağlığın bozulmasına yol açar.

Durumlar üzerinde kontrolünüz vardır.Eğer bu durumlar size stres yaratıyorsa, o zaman onları bırakın.Eğer onların kalmasını istiyorsanız, bu sizin seçiminizdir ve salt kabullenme stresi azaltır.

Hayır deme hakkına sahipsiniz. Strese neden olan durumlarda kararlı olun. Kontrol edebilme stresi azaltır.

Çevrenizde olumlu olan şeylere konsantre olun. Stresli bir durumda bile her zaman olumlu bir şeyler görmek mümkündür.

İLETİŞİM;

Eğer hissettiklerinizi ifade etmekte zorluk çekiyorsanız, prova edebilirsiniz.Yalnız başınıza olduğunuzda, hissetiklerinizi ifade eden doğru sözcükleri bulmak için çalışın.Bunu gerçekten yapmanız gerektiğinde işiniz daha kolaylaşacaktır.

Duygularınızı paylaşmak sadece kötü olnları paylaşmak anlamına gelmez.Kendinizi iyi ve mutlu histtiğiniz zamanlar da da iletişim iyidir.

Sizi dinleyecek birini bulun.Sıkıntının göğsünüzden çıkmasına ihtiyacınız olduğunda, bir arkadaşınızdan sizi dinlemesini isteyin. Arkadaşınız bir şey söylemek ya da öğüt vermek zorunda değildir.

Kararlı olun.Biri tarafından rahatsız edilmiş,kızdırılmış ya da aşağılanmış olduğunuzu hissederseniz bunu onlara söyleyin.Bunu fark etmemiş olabilirler. Böylece bununla ilgili bir şeyler yapabilirler.

ARINMA;

Öfkenizi başkalarına zarar vermeden boşaltmayı öğrenin.Yastıkları yumruklayın, size ait ve eski olan tabak ve çanakları parçalayın, boş bir odada bağırın, arabada yüksek sesle şarkı söyleyin, başkaları tarafından duyulmayacagınız ve başkalarını korkutmayacağınız bir yerde çığlık atın.

Sadece eğlence için fiziksel egzersiz yapın. döğüş sanatları, salon dansı, kano, tramplende akrobatik hareketler deneyin.

Çok iyi olmanıza gerek duymadan yaratıcı bir şeyler yapın; sulu boya, şiir, heykel, origami ve örgü vs. Unutmayın ki bu sadece stresi azaltmak içindir.Her hangi bir sanat müzesine kabul edilmek için değildir.Beğenilmeme kaygınız olmasın.Sadece yapın.Sizi çok rahatlatacaktır.


alıntı


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:03.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net