IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Ekim 2014, 00:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Şizofreni Nedenleri




Şizofreninin Nedenleri,
Şizofreni Neden olur?
Şizofreninin Nedenleri Nelerdir?

Şizofreni Sebepleri; Şizofreni, semptomları beyin içinde bilgilerin iletimi ve işlenmesindeki anormalliklere bağlanan bir beyin hastalığıdır. Beyindeki sinir hücreleri, sinir uçlarından kimyasallar (nörotransmitterler) salarak birbirleriyle haberleşirler. Şizofreninin birçok semptomu belirli nörotransmitterlerin etkinliğindeki anormalliklerle bağlantılı bulunmuştur.

Klinik izlemelerde kan bağı olan kişilerde genetik yatkınlığın olduğu başka nedenlerin de araya girmesi ile hastalığın ortaya çıktığı görülmektedir.

Tek yumurta ikizlerinin birinde şizofreni görülmesi durumunda diğerinde şizofreni ortaya çıkma olasılığı %50, anne babanın ikisinin birden şizofren olması durumunda çocuklarda şizofreni görülme olasılığı %40, anne veya babanın şizofren olması

durumunda çocuklarda görülme olasılığı %8, kardeşlerden birinin şizofren olması durumunda diğer çocukta hastalığın görülme olasılığı %12’dir. Genetik geçişten sorumlu tutulan bazı genler vardır ancak bu konu henüz tam olarak aydınlatılamamıştır.

Şizofren hastaların beyin tomografisi ve MR gibi radyolojik incelemelerinde beynin bazı bölgelerinde değişiklikler tespit edilmektedir ancak bu değişikliklerin şizofreniye özgü olmadığı bilinmektedir. Yine ölen şizofren hastaların beyin biyopsilerinde beyinde bazı doku değişiklikleri görülmektedir. Bu değişikliklerin de hastalık oluşmadan önce mi olduğu veya hastalığın ortaya çıkşıyla mı geliştiği bilinememektedir.
Beyin biyokimyası ile ilgili araştırmalarda beyinde haberci rolü üstlenen (nörotransmitter) maddelerden biri olan dopaminin aktivite artışının hastalığa yol açtığı bilinmektedir.

Aileler üzerinde yapılan araştırmalar, şizofreniye eğilimin kalıtımsal olduğuna işaret etmektedir. Ebeveyni şizofrenik olan bir çocukta bu hastalığın gelişme olasılığı yaklaşık %10'dur. Karşılaştırma yapılırsa, genel nüfusta şizofreni riski yaklaşık %1'dir. Bununla birlikte, tek yumurta ikizi olan ve dolayısıyla aynı genetik yapıyı paylaşan şizofreni hastalarında, her iki ikizin bu hastalıktan etkilenme olasılığı yalnızca %50'dir. Bu da şizofreninin genetik tarafından önceden kararlaştırılmadığını göstermektedir. Çevresel etkenlerin (muhtemelen yaşamın çok erken evresinde, hatta gebelik sırasında meydana gelen) beyin üzerinde kişiyi hastalığa eğilimli kılan etkileri olabileceğine ilişkin diğer kanıtlar bulunmaktadır. Risk etkenlerinin bir bileşiminin önemli olduğu düşünülmektedir.

İnsan beyininin bilgisayar destekli tomografi (CAT) taramalarıyla incelenebilmesi, şizofrenisi olan bazı kişilerin beyin yapısında anormallikler olduğuna ilişkin bulgular sağlamıştır. Tutarlı bir bulgu da, beyin içindeki boşlukların (ventriküller) şizofrenisi olan kişilerde büyüdüğüdür. Bu büyümenin beynin belirli bölgelerinin yapısındaki anormalliklerden kaynaklandığı yönünde kanıtlar bulunmaktadır. Ancak, bu anormalliklerin anlaşılması zordur ve tüm şizofreni hastalarında ya da yalnızca bu hastalığı olan bireylerde ortaya çıkmamaktadır. Ölümden sonra beyin dokusunun mikroskobik araştırmaları da şizofrenisi olan kişilerde beyin hücrelerinin dağılımı veya sayısında küçük değişiklikler olduğunu göstermiştir. Bu değişikliklerin çoğunun (ancak büyük olasılıkla tümünün değil) kişi hastalanmadan önce var olduğu ve şizofreninin, kısmen, beynin gelişimindeki bir bozukluk olabileceği düşünülmektedir.

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 26 Ekim 2014, 02:35   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Şizofreni Nedenleri




Bu tür ağır ruh hastalığı olan insanların ALLAH yardımcısı olsun, hem kendilerinin, hem de ailelerinin. Detayını fazla bilmemekle birlikte, bildiğim kadarıyla; bu rahatsızlığın türleri de var. Rabbimden şizofreni, paranoya, bipolar bozukluk ve türevlerinde bulunan ruhsal ve beyinsel olarak sağlıkları bozuk insanlara şifa diliyorum sadece.. Hafife alınamayacak kadar ciddi bir rahatsızlıktır bunlar, gerçeklikle insanın bağını koparıyor.

Çoğunlukla genetik olarak biliniyor bu rahatsızlık, genetik olmayabiliyor bu rahatsızlık her daim, nedenleri ve kesin tedavisi hala araştırılıyor bildiğim kadarı ile, ihtimaller dahilinde bu rahatsızlığa yakalanma sebepleri arasında; anlık yıkımlar, stres vb. durumlar da buna sebebiyet verdiğini gösteriyor.

Buradan şuna dikkat edilmelidir -ki (kimse sizden daha önemli değildir, sizin sağlığınızdan hele ki hiç ama hiç önemli değildir) o yüzden hak edene hak ettiği kadar değer vermelisiniz.. Her şeye hazırlıklı olmak gerekiyor, öngörüsü sağlam ve insanlarn davranışının arkasında -ki kusur ve doğruyu iyi sentezlemek gerekiyor..

Düşünsenize, sürekli sanrılar içerisinde gerçekle bağlantının koptuğu bir hayat.. halüsinasyonlar, sanrılar, düşünme bozuklukları ne kadar üzücü bir durum, ne kadar yaşarken insanı öldüren bir durum..

Düşünsenize, bir doğru var ortada, tartışılamayacak kadar ortada olan bir doğru.. Ama; o insan o doğrunun karşısında katatoni(donakalım) olarak bilinen bir tepkimeden öteye geçemiyor.. Belki de onu o tepkimeye kullanmış olduğu antipsikotik ilaçlar sebebiyet veriyor, rahatsızlığından ziyade..

Görülen halüsinasyonların sadece gerçek olduğunu bildiğiniz bir düş dünyasında yaşamayı kim ister -ki ?

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
nedenleri, Şizofreni


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Şizofreni Türleri, Şizofreni Çeşitleri PySSyCaT Ruh Sağlığı 0 25 Ekim 2014 23:11
Şizofreni esekherif Komik Loglar 4 24 Eylül 2012 02:07
Şizofreni KarakıZ Ruh Sağlığı 0 02 Eylül 2011 22:03
Şizofreni noLove Ruh Sağlığı 4 31 Mart 2009 00:26
Şizofreni ... Lin Ruh Sağlığı 3 13 Ekim 2006 00:21