IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Ekim 2014, 07:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çevresel faktörler cildi hızla yaşlandırır




Cildimiz 20'li yaşlara geldiğinde kaçınılmaz olarak yaşlanmaya başlar. Ancak buna bir de yaşlanmayı hızlandıran çevre koşulları eklenince süreç hızlanabilir

Yıllar boyunca cilt araştırmacıları, kronolojik yaşlanma (yaş aldıkça kendiliğinden oluşan yaşlanma, içsel yaşlanma) ve çevresel yaşlanma (dış etkenlere bağlı yaşlanma) arasında bir ayrım yapmışlardır. Vücudunuzdaki diğer tüm organlar gibi cilt de genetik olarak önceden programlanmış şekilde hücre içi değişimlerin sonucu olarak, yaklaşık 20 yaşına geldiğinizde yaşlanmaya başlar. Ancak cildi diğer organlardan ayıran şey; bu yaşlanmanın yanı sıra, özellikle güneş ışığı ve kirlilik gibi dış hasarlara da açık olmasıdır.
KÖTÜ BESLENME OLUMSUZ ETKİLER
Çevresel etkiler; kötü beslenme, fazla alkol tüketimi, sigara içme ve belirli ilaçların kullanımı gibi kendi kendimize verdiğimiz zararları da kapsar. Bahsi geçen bu çevre etkileri, doğal yaşlanma sürecini hızlandıracak biyolojik değişimlere yol açar. Yaşlanmanın görülebilir izlerinin yüzde 80 ile 90 kadarının çevreden gelen zararlardan meydana geldiği ve geri kalan yüzde 20 civarının da bir zamanlar etki alanımız dışında olduğunu düşündüğümüz içsel yaşlanma faktörlerinden kaynaklandığı tahmin edilmektedir. Yaşlanırken gördüğümüz hasarların büyük bir kısmının güneşe çıkma ve atmosferdeki kirlilik nedeniyle ortaya çıktığı biliniyor. Genel görüşten ayrıldığım nokta ise; içsel ve dış etkenlere bağlı yaşlanma arasında kesin bir çizgi bulunmadığını düşünmemdir. Hatta bu hasar verici güçlerin karşılıklı bağımlı olduklarını bile düşünüyorum. Tüm çevresel etkenler vücudun içsel yaşlanmasında bir etkiye sahiptir. Vücudun zararlarla başa çıkma becerisinin azalması, dışsal hasarlara karşı savunmasızlığını artırır.

KENDİ KENDİNİ ONARMASINI SAĞLAYIN
Elbette, cildi en ciddi çevresel saldırıdan (güneş ışığına aşırı derecede maruz kalmak) korumak, ilk önce güneşten korunma ürünlerini kullanmakla başlar. Ancak cildin savunma mekanizmaları, doğru beslenmeyle içeriden de güçlendirilebilir. Yaşlanma karşıtı programın en önemli özelliği, cildinizin iç yapısını geliştirerek en iyi şekilde işlev görmesini sağlamasıdır. Sonuç olarak yaşlanmanın gözle görülür izleri ortadan kalkacaktır. Ama buradaki asıl amaç, cildinize sağlıklı bir yapı sağlayarak, cildinizin kendi kendini onarmasına olanak tanımaktır. Program tek bir bileşenden değil, anti-aging adımlarının bir kombinasyonundan oluşur:
Suyu çeken ve tutan moleküllerle deri hücrelerini nemlendirir.
Serbest radikalleri, cilt yapısına zarar vermeden önce, belirli antioksidanlarla etkisiz hale getirir.
Rahatlatıcılar ile enflamasyonu önler ve böylelikle serbest radikallerin de azalmasını sağlar.
Amino asitler, mineraller, vitaminler ve diğer besinler ile bağ dokudaki hasarları onarır.
Yağ asidi gibi kilit besinler yardımı ile hasar görmüş hü

ENFLAMASYON SU KAYBINI TETİKLER
Enflamasyon , Alzheimer'dan kalp rahatsızlıklarına ve diyabete kadar pek çok hastalık ile ilişkilendirilir. Hatta kırışıklıklarla da... Enflamasyon; vücudun kendisini yaralanma veya istilalara karşı korumasının bir göstergesi olarak karşımıza çıkar. Damarlar genişleyerek besin, oksijen, su ve diğer savunma hücrelerini o alana göndermek için çaba sarf eder. Bu sebeple de enflamasyon olan bölge kırmızı ya da kabarmış gibi görünür. Vücutta enflamatuar süreçte görev alan kimyasallar, serbest radikal oluşumuna yol açar ve su kaybını tetikler.

GÜNEŞTEN İYİCE KORUNMAK GEREK
Güneşin ultraviyole radyasyonuna maruz kalmak, cilt altındaki hücresel savunma mekanizmalarının harekete geçmesini tetikler. UVB ışınları epidermisteki canlı hücrelere saldırır. UVA ışınları daha uzundur ve daha derine nüfuz ederek, damar duvarları da dahil olmak üzere dermisteki yapılara saldırır ve zarar verir. Kendinizi güneşten korumak enflamasyon azaltmaktaki en bariz ve etkili adımlardan biridir. Yaz-kış olabildiği kadar az güneş ışınına maruz kalmak ve güneş koruyucu kullanmak gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cevresel, cildi, faktörler, hızla, yaşlandırır


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
En Kullanışlı Çevresel PySSyCaT Çevre Terimleri Sözlüğü 0 27 Eylül 2014 02:08
Çevresel Etki Raporu PySSyCaT Çevre Terimleri Sözlüğü 0 26 Eylül 2014 00:19
Şizofreni Genetik mi Çevresel mi? ELa__ Ruh Sağlığı 0 21 Mayıs 2012 16:36
Musluktan akan su cildi yaşlandırır yoSun Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 26 Ağustos 2011 02:46
Sigara, Cildi Yaşlandırır! Dilara Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 11 Aralık 2010 05:59