IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Ekim 2014, 10:15   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kıskançlık - Kıskançlık Sebepleri Nelerdir?




Kıskançlık - Kıskançlık Sebepleri Nelerdir?

Kıskanmak ya da kıskanç olmak yaşanan normal bir duygudur.Özellikle de sevdiklerinizi kıskanmak. Fakat kıskançlığınız aşırıya kaçmamak şartıyla.Kıskanmanın fazlası hem kendinizi hemde sevdiklerinize zarar verebilir.Kıskanma duygunuzu kontrol etmeniz gerekiyor.Bunu yapamıyorsanız yardım almaya çalışın.



“Partnerim başkalarıyla konuştuğunda neden onu aşırı derecede kıskanıyorum?” diye kendi kendinize soruyor ve bu tutumunuzu değiştirmek istiyorsanız işte sorununuzu çözecek tavsiyeler..

Aşkın Göz Kördür!

İlk çıkmaya başladığınız dönemlerde sevgililer sadece birbirlerinin gözlerinin içine bakar, başkasını görmez. İlişki derinleşip çift olunca ‘dünyada yalnız olmadığınızı’ farkedersiniz. Sorun bu noktada başlar.. Kendinize sormanız gereken soru ise; başkalarının olması sizi korkutuyor mu? Eğer yeterince birbirinize bağlıysanız dış etkenlerin sizi ayıramayacağını bilirsiniz. İlişkinizi romantik şarkılar dinleyip, filmler izleyerek, şiirler okuyarak canlandırabilirsiniz. Sizi uyarıyoruz; bazen duygu yoğunluğunu yakalamanız zor olabilir. Partnerinizin başkalarına baktığını görüyorsanız, kıskançlığa kapılmanız normal.. Shakespeare bu durumu “yeşil gözlü canavar” olarak adlandırır. Kıskançlık krizine kapıldığınızda kavga etmek yerine, sakince ilişkinizi gözden geçirin..

Kıskançlık Sebepleri Nelerdir?

Aşırı kıskançlık duygularınız varsa, bu partnerinizin size olan bağlılığına yeterince güvenmediğinizin işareti olabilir. Güvensizlik kıskançlığı teşvik eden 4 nedenden biridir.

Diğer neden ise kendinize güveninizin olmaması ve kendi değerinizin farkında olmamanızdır. Kendinizi sınırlamayın ve kendinize güvenin. Siz kendinizi sevmediğinizde, diğer insanların da sizi sevdiğine inanmazsınız. Bu tür şüpheleri içinizde büyütmeye devam ederseniz, zamanla sorunlar ortaya çıkar ve gerçekten ayrılır ya da aldatılırsınız. Bu nedenle zayıflıklarınızı bilerek kontrollü davranın.

Siz ve partneriniz ilişkinizin sınırlarını henüz kesin olarak belirlememiş olabilirsiniz. Çok sıkı bağlara sahip olduğunuzda, aşkınızın etrafında ördüğünüz duvarlardaki pencereler diğer insanların hayatınızın bir parçası olmasını sağlar. Bu duvarların başkalarının içeri girmesini sağlayan kapısı olmamalıdır..

Partneriniz sizi aldatıyor. Aldatmak sadece seksi içermez. Başkalarıyla kurulan duygusal yakınlığı da içerir. Eğer partneriniz özel yaşamınızla ilgili konuları karşı cinsten birileriyle paylaşıyorsa, ilişkinizdeki yakınlık kaybolur ve duygularınız incinmiş bir şekilde ayrılırsınız.

Kıskançlığınızı Nasıl Yenebilirsiniz?

Kıskançlığınızı tetikleyen ilk sorunu ve artıran diğer nedenleri doğru belirleyin. İlişkinizi güven üzerine kurmaya odaklanın. Kıskançlık duygularınız giderek artarsa, terapiye başvurmanız faydalı olabilir. İlişkinizin sınırlarını birlikte belirlemelisiniz. Bu dışarıdaki arkadaşlıklarınızda limitlerinizi belirlemenizi sağlar. Zamanla güven duygularınız pekişecek

ve kıskançlıklarınız azalacaktır. En önemli tavsiyemiz ise, harika bir ilişki yaşadığınızda, kıskanmak yerine tüm dünyayla paylaşın!

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kıskançlık, nelerdir, sebepleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Teoman - Kıskançlık Ecrin R, S, Ş, T 0 10 Mart 2014 13:42
Kıskançlık Psikolojisi Zen Ruh Sağlığı 0 01 Aralık 2012 19:41
Kıskançlık Süslü Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 17 Aralık 2010 13:54
Kıskançlık YapraK Ah Kadınlar 0 27 Eylül 2009 05:54
Kıskançlık Run Genel Paylaşım 4 21 Kasım 2007 13:18