IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Ekim 2014, 10:26   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Numeroloji - Numeroloji Nedir - Numeroloji Hakkında Bilgi




Numeroloji - Numeroloji Nedir - Numeroloji Hakkında Bilgi

Kime sorsanız bir uğurlu sayısı vardır.Ya da takıntılı olduğu bir numara.Bazı ülkelerde 13 sayısından çok çekinilir.Öyle ki ,hiçbir hotel, motel, yat, kat, apartman ister 10 katlı, ister 50 katlı olsun, resmi binaların dahi, 13. kat yok ,asansörde 12'den direkt 14. kata atlar. 13'ten uzak durulması adına "Uğursuzluk getirir!" denilip kendilerini yüzyıllardır böyle inandırmışlar... Ellerinde olsa 13'ü matematikten çıkaracaklar...

13 sayısına yapılan haksızlık şöyle dursun,tarih boyunca sayılara,rakamlara anlam yükleme merakı hiç bitmemiştir.Yani numerolojiye..


Örneğin, ABDde şeytanın sayısı olarak tanınan 666 sansasyon yaratırken, Türkiyede ise Kuranda veya Atatürkün yaşamında 19 mucizesi ilgi görüyor. Türkiyede bir zamanlar siyasi cinayetlerin arttığı ve terörün yükseldiği 1990ların başında Gazi Mustafa Kemal Atatürkün yaşamında 19 sayısının bir gizemi olduğu ve bunun da İslamın kutsal kitabı Kuran ile ilişkili olduğu yönünde birçok yayın yapılmıştı.

ŞEYTANIN SAYISI 666 VE KARBON ATOMU

ABDde kimi insanlar evlerinin kapı numarası 666 olduğu zaman itiraz ederek bunu değiştiriyor,Hıristiyan inancına göre 666 şeytanın sayısı. İncilde bir bölümde 666 rakamı için şöyle yazar: Herkese zorladı, küçük büyük, zengin fakir, bağımsız veya köle, herkesin alnına yapıştırdı, aleme kandırdığı ruhları göstermek için, o rakamı koydu, şeytanın rakamı: 666.

Bu inanışı ciddiye alan ABD eski Başkanı Ronald Reagan, evlerinin kapı numarasını 666dan 668e çevirmişti. Heavy Metal grubu Iron Maiden da şeytanın sayısı 666 temalı bir albüm yapmıştı. Şeytanın rakamıyla en bilimsel tesadüf olarak, yaşamın kaynağı sayılan karbon atomları gösterilir. Karbon 6 proton, 6 nötron ve 6 elektrondan oluşur ve bunlar kendi aralarında 666 sayısını oluşturur.

11 EYLÜL SALDIRILARI VE NUMEROLOJİ

Politik ve ekonomik çalkantılı zamanlar, insanları numerolojik analizlere yöneltiyor. 11 Eylül saldırıları gibi kıyamet habercisi olaylar rakamlarla bir çırpıda açıklanabiliyor. Örneğin, 11 Eylül saldırıları birçok numerolojik teoriye ilham kaynağı olmuştu.

Bunlar arasında internette en çok gezineni şöyle: 9 + 1 + 1 = 11, Dünya Ticaret Merkezine ilk çarpan uçağın uçuşu numarası 11di, uçağın ait olduğu havayolları American Airlines (AA), alfabedeki sırasıyla 11 ediyor, saldırının yapıldığı New York eyaleti ABDnin kuruluş sırasıyla 11inci eyaleti. 11 Eylül 2001 saldırılarının numerolojik analizi bunula da bitmiyor. ABD Başkanı George W. Bushun adının harfleri, New York City ve The Pentagonun isimleri de 11 harften oluşuyor.

PİSAGOR: MATEMATİK VE NUMEROLOJİNİN ORTAK BABASI MI?


Doğa olaylarını manevi anlamlarla yüklü rakamlarla açıklamaya çalışmak insanoğlunun temel içgüdülerinden, antik çağlardan beri rakamların sayısallığında maddi yöntemlerle bulunamayan gizemler aranıyor. Evren sayılardan ibarettir diyen Pisagordan bu yana, insanoğlu rakamlar arasındaki şaşırtıcı tesadüflerden rahatlatıcı anlamlar çıkarmayı başardı.
İbranice'de W harfine 6 rakamının denk düşmesi, internetin simgesi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
icadı olduğu şeklinde yorumlara yol açmıştı.


RAKAMLAR KİŞİNİN YAŞAMINI BELİRLER
Numerologlar Pisagorun yaşamı, kişinin doğum ve ölümünü rakamlara bağlayan paradigmasına bağlılıklarını sürdürüyor. İngilteredeki numeroloji okulu Connaissance School of Numerology uzmanlarından Sonia Ducie, insanların kişisel olarak bazı rakamlara düşkünlükleri olduğunu, bunun doğum ve ölüm günleri ile bir ilişkisi olduğunu vurguluyor. Ducie, Bilinçaltı bazı rakamlara karşı çekim hisseder, çekim hissedilen rakam kişiden kişiye değişir. Bu özel rakamlar o kişinin deneyimleri, yaşadıkları ve potansiyelleri ile ilgili ipuçları verir diyor.
Dan Brownun Da Vincinin Şifresi adlı kitabı da basıldığı 2003 yılından bu yana Leonardo da Vincinin Altın Oran adını verdiği sabiti yeniden gündeme getirmişti. Kitabın başarısı, okur üzerinde güçlü bir etki bırakmış, Da Vincinin Altın Oranını konu alan diyet kitapları dahi raflarda yerini almıştı.


Alıntı

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bilgi, hakkında, nedir, numeroloji


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kür nedir, kürler hakkında bilgi Amelia Diyet ve Sağlıklı Beslenme 1 07 Şubat 2014 13:47
Numeroloji ile Aura Rengi Saptamak tiNa Serbest Kürsü 0 01 Eylül 2013 20:24
Numeroloji ile Karakter Tahlili Sim Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 03 Ağustos 2013 04:31
İsim Falı (Online -Numeroloji) Hesna Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 30 Ocak 2010 21:38
Numeroloji VaLerKa Burçlar, Fallar ve Kehanetler 4 06 Aralık 2007 02:47