IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Ekim 2014, 10:35   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bahar Yorgunluğu Belirtileri ve Tedavisi




Bahar Yorgunluğu Belirtileri ve Tedavisi

Bahar Yorgunluğu Nedir? Bahar aylarında, vücut metabolizmasındaki değişikliklerle birlikte oluşan halsizlik, isteksizlik ve yorgunluk hissine "Bahar Yorgunluğu" denir.

Bahar Yorgunluğunun Nedenleri: Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte birçok insanda yorgunluk, halsizlik ve gerginlik görülebilir. Bunun en önemli nedeni, havaların ısınmasıyla birlikte daha fazla suyun buharlaşması ve bunun sonucunda da havadaki nem oranının ve elektrik yükünün artmasıdır.

Bahar Yorgunluğu Belirtileri: Bahar Aylarında görülen nedensiz halsizlik, isteksizlik ve gerginlik en önemli belirtilerdir. Ayrıca, eklem ağrıları ve uyuma isteği görülebilir. Eğer önlem alınmazsa bahar yorgunluğu kalıcı hale gelebilir.

Bahar Yorgunluğuna yakalanmamak ya da bahar yorgunluğunu daha hafif atlatmak için, özellikle uyku düzenini bozmamaya ve değiştirmemeye dikkat edilmelidir. Ayrıca, beslenmeye dikkat edilmeli; bol vitaminli, besleyici gıdalar tüketilmeli, bol bol da su içilmelidir. Özellikle sabahları, aşırı yorulmamak şartıyla spor yapmak da gün boyunca daha dinç ve enerjik olmak için faydalıdır. Stresten ve olumsuz düşüncelerden uzak durmaya çalışmak da faydalıdır.Alkol, kola ve kafein içeren içeceklerden de kesinlikle uzak durulmalıdır.

alıntı

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 26 Ekim 2014, 10:36   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Bahar Yorgunluğu Belirtileri ve Tedavisi




Bahar Yorgunluğuna İyi Gelen Birkaç Önemli Tüyo ve Öneri

İlkbaharın gelmesiyle birçok kişinin muzdarip olduğu Bahar Yorgunluğu sendromu gündelik işlerimizi olumsuz etkiliyor. Bu yorgunluğu üzerinizden atmak için işte sizlere birkaç önemli tüyo:

Güne kahvaltıyla başlayın:
Tam buğday ekmeği ve beyaz peynirle hazırlayacağınız sandviç klasik bir tercih olabilir. 10 adet kavrulmamış taze badem, 1 dilim ananas, 1 bardak süt pratik bir seçenek. Bademi özellikle öneriyoruz çünkü içeriğindeki yağın yüzde 70’i tekli doymamış yağ asitlerinden oluşuyor.

Sakın susuz kalmayın: Kuzey Amerika Uluslararası Sıvı Tüketimi ve Sağlık Konferansı verilerine göre; sağlıklı bir beden için erkeklerin günde 3.2 litre, kadınlarınsa 2.2 litre su içmesi gerekiyor. Özellikle mevsim geçişlerinde enfeksiyondan korun- mak için vücudun kalkanı bağışıklık sistemini güçlendirmekte fayda var. İşe bağırsaklardan başlanmalı. Bu bölge, bağışıklık sisteminin büyük bölümünü oluşturuyor.

Bakterilere karşı yulaflı kalkan: Yoğurttaki probiyotik, yararlı bakteriler bakımından oldukça zengin. Yoğurt; içerdiği yüksek kalsiyum oranıyla kilo kontrolüne de yardımcı olur. Ancak alışverişinizi yaparken etiket dedektifi olmayı unutmayın; yoğurttaki katkı maddeleri ne kadar az olursa o kadar yararlı demektir.
Yulaf ezmesi, sağlıklı bir besin olmasının yanında, müthiş bir lif kaynağı. Lif kaynağını ve zengin besin içeriğini sağlayan beta glukanlar, vücudun enfeksiyonlara karşı verdiği savaşı destekleyip bağışıklık sistemini geliştiriyor.

Ananas enerji kaynağı: İçerdiği bromelain enzimiyle rahat sindirim sağlıyor ve iltihaplanmayı önleyici özelliğe sahip, Manganez bakımından zengin. Manganez aynı zamanda ‘süpreoksit dismutaz’ olarak adlandırılan anti-oksidan enzimin harekete geçirilmesini sağlıyor. Kahvaltıda olmasa
bile gün içinde herhangi bir öğünde tüketeceğiniz 1-2 orta boy dilim ananas, hem sindirimi rahatlatır hem de yüksek anti-oksidan içeriğiyle hücrelerinizi yapılandırır.

Yeşil mercimeği ihmal etmeyin: Haftada toplam 14 öğünümüz var; bu 14 öğünün dört öğününde mutlaka kurubakliyatların prensesi yeşil mercimeğe yer ayırın. Ara öğünlerde kan şekerinizi dengelemek, uyku halini üzerinizden atmak adına 3-4 adet siyah erik kurusu veya 2-3 adet kuru hurma tüketin.

Antİ-oksİdanları unutmayın: E vitamininden faydalanmak için tam buğday unundan ekmek, selenyum için balık eti ve beyaz lahana, A vitamini kaynakları içinse tercihinizi kabak tatlısından yana kullanın. Sıraladığım bu iki vitamin ve bir mineral anti-oksidanların başında geliyor. Sağlıklı bir vücut için anti-oksidanlar vazgeçilmezdir.

milliyet .com

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
bahar, belirtileri, tedavisi, ve, yorgunluğu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bahar yorgunluğu kabusunuz olmasın Violent Sağlıklı Bakım Önerileri 0 25 Mart 2014 22:17
Bahar yorgunluğu egzersizle geçer Violent Sağlık Köşesi 0 04 Mayıs 2013 12:31
Flebit Belirtileri ve Tedavisi Violent Sağlık Köşesi 0 15 Haziran 2012 23:15
Anaflaksinin belirtileri ve tedavisi Sır Sağlıklı Bakım Önerileri 0 16 Mayıs 2011 09:50