IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Ekim 2014, 11:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kadınlarda Uyku Sorunu - Kadınların Yüzde Yetmişi Uykusuzluk Sorunu Yaşıyor




Kadınlarda Uyku Sorunu - Kadınların Yüzde Yetmişi Uykusuzluk Sorunu Yaşıyor

International Hospital Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Bülent Tutluoğlu, Batılı ülkelerde kadınların yüzde 30unun en az haftada birkaç kez uyumak için ilaç almak zorunda kaldığınıi belirtti. Tutluoğlu, Kadınlarda yaş ilerledikçe uykusuzlukproblemi artmaktadır. 18-24 yaş arası kadınlarda uyku ile ilgili problemler yüzde 33 civarında iken, 55-64 yaş kadınlarda bu oran yüzde 48'e çıkar” dedi.



Kadınlarda uykuyu etkileyen çeşitli faktörler olduğunu ifade eden Tutluoğlu, bunları şöyle sıraladı:

"Birçok kadında da iş ve aile ortamındaki problemlere bağlı stres ve buna bağlı uyku problemlerine rastlanmaktadır. Bunun sonucunda yorgunluk, iş performansında düşme, konsantrasyon güçlüğü ve sosyal ilişkilerde bozulmalar ortaya çıkabilir. Çalışan kadınlarda uyku problemleri daha fazla görülmektedir. Kahve çay ve sigara kullanımı da uykuya dalma açısından önemli problemlerdir. Alkol ise uyku bölünmesi ve kabus görmelere yol açabilmektedir. Gebelik de uyku üzerine etkili bir durumdur. Gebeliğin ilk 3 ayında kadınlar daha çok uykuya ihtiyaç gösterirler ve gündüz uykuya eğilim mevcuttur. Gebeliğin 3-6 ayında uyku normalken 6 aydan sonra gebeler daha az uyumaya başlarlar. Bunun nedenleri sık idrara çıkma, göğüste yanma, genel konforsuzluk, bebek hareketleri, bel ağrısı ve kabus görmelerdir.

Menopozdaki kadınların 2/3'ünde uyku problemleri vardır. Menopozla birlikte östrojen seviyelerinde düşme sonucu sıcaklık basması sonucu da uyku problemleri görülür.”


NE YAPILABİLİR?

“Uyku bozukluklarını düzeltmek için bazı kadınlarda ilaç kullanımına gereksinim olmakla beraber çoğunlukla yaşam stilinde değişiklikler yapmak iyi bir uyku için yeterli olabilir” görüşünü savunan Tutluoğlu, kadınlara şu önerilerde bulundu:

"Çay ve kahveyi kesin, alkolü kısıtlayın, gece uykunuzu olumsuz olarak etkileyebilecek enerji içeceklerinden uzak durun, uyumadan önce gevşeyin,doğru zamanda egzersiz yapın (gece yapılan ağır egzersizler uykunuzu olumsuz etkileyebilir), kıyafetiniz rahat olsun ve sizi sıkmasın, yatak odanız sessiz, loş ve yatağınız ve yastığınız rahat olsun, yemeklerinize dikkat edin (akşam yenen ağır ve baharatlı yemekler uykunuzu olumsuz etkiler), sigarayı bırakın gündüz uyuklamalarını kesin,evcil hayvanları yatak odasından uzak tutun yatakta TV seyretmeyin, tartışmayın,kaçta uyursanız uyuyun kalkış saatiniz sabit olsun. Böylece uyku ritminiz bozmamış olursunuz,gündüz kestirmelerinden kaçının

alıntı

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kadınlarda, kadınların, sorunu, uyku, uykusuzluk, yaşıyor, yetmişi, yüzde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kadınlarda İdrar Kaçırma Sorunu Sim Kadın Sağlığı 1 14 Mart 2013 15:03
Bebeklerde uyku sorunu Zen Aile Evlilik ve Çocuklar 0 25 Şubat 2013 20:39
Kadınlarda Selülit Sorunu! Zen Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 22 Şubat 2013 15:34
Uyku Sorunu İçin Swat İslamiyet 0 12 Mart 2012 21:15